300 Taneye yakın Rus askeri polisi Suriye içerisinde

300 taneye yakın Rusya'nın askeri polisleri, Türkiye ile varılmış olan Soçi mutabakatı dahilinde teröristleri Güvenli Bölge' üzerinden uzak tutabilmek amacıyla Suriye'ye giriş gerçekleştirdi.

300 Taneye yakın Rus askeri polisi Suriye içerisinde


300 taneye yakın Rusya'nın askeri polisleri, Türkiye ile varılmış olan Soçi mutabakatı dahilinde teröristleri Güvenli Bölge' üzerinden uzak tutabilmek amacıyla Suriye'ye giriş gerçekleştirdi. Söz konusu bu gelişmeyi ise Rusya'nın Savunma Bakanlığı duyurmuş oldu.

Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesinde meydana getirilmek istenen terör koridorlarını engelleyebilmek amacıyla 9 Ekim tarihi içerisinde Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmış bir durumdaydı. Harekatın dahilinde 700 taneden çok terörist etkisiz bir duruma getirilmişken, harekatın 9. günü içerisinde Türkiye'ye gelmiş olan Amerika Birleşik Devletleri'nin heyeti Cumhurbaşkanı  görevinde buluna nErdoğan'la bir görüşme yapmış ve söz konusu bu harekata 120 saatlik bir ara verilmesi kararı çıkmış idi.

Amerika Birleşik Devletleri ise, bu  söz konusu 120 saatlik zaman zarfı içerisinde terör örgütlerinden PKK ile YPG'nin Güvenli Bölge üzerinden çekilecek olduğunu taahhüt etmiş idi. 120 saat dolduğu zamansa, Milli Savunma Bakanlığının Güvenli Bölge içerisinde herhangi bir terör unsuruna rastlanmamış olduğunu ve operasyonun yapılmasına gerek görülmediği konusunda bir duyuruyu yapmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin hemen sonrasında Rusya'yla da bir görüşme gerçekleştiren Türk yetkililer, Rusya'dan Güvenli Bölge üzerinde devriye faaliyetleri gerçekleştirme konusunda bir söz aldı. Soçi içerisinde gerçekleştirilmiş olan zirvede gerçekleştirilen mutabakat dahilinde Rusya, Türkiye'ye güney bölgesinde yer alan sınırı terör unsurlarından uzak tutacak olduğunun sözünü vermiş idi.

Bunun dahilinde ise, 300 taneye yakın Rus askeri polisleri Suriye topraklarına giriş gerçekleştirmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.