ABD ve İran konusunda fazlasıyla kritik bir uyarı

Birleşmiş Milletler (BM), Amerika Birleşik Devletleri ve İran  arasında gerginliği arttırmış olan bu söylemlerin bölgeyi çok daha fazla  istikrarsızlaştıracak olduğu uyarısını yaptı

ABD ve İran konusunda fazlasıyla kritik bir uyarı


Birleşmiş Milletler (BM), Amerika Birleşik Devletleri ve İran  arasında gerginliği arttırmış olan bu söylemlerin bölgeyi çok daha fazla  istikrarsızlaştıracak olduğu uyarısını yaptı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü  görevinde bulunan Stephane Dujarric, günlük  olarak gerçekleştiriken basın brifingi esnasında,  Amerika Birleşik Devletleri ve de İran arasında artmaya başlayan gerginliğe yönelik soruları cevapladı.

2 tane ülkenin arasında yükselmekte olan tansiyonun endişe verici durumda bulunduğuna dikkatleri  çekmiş olan Dujarric ise; 'Bütün taraflara gerginliği arttırmış olan söylemlerini azaltması konusunda çağrıda  bulunuyoruz. Bölge fazlası ile kırılgan ve de gerek sahada yer alan eylemler, gerek retorik  bir durumda olsun bütün  gelişmeler yanlış  bir şekilde yorumlanabilir ve de hali hazır bir şekilde kırılgan durumdaki bölgeyi daha fazla  istikrarsızlaştırabilir.''' ifadelerine yer verdi.

Körfez içerisinde savaş endişelerine sebep olan İran ile Amerika Birleşik Devletleri'nin geriliminin hemen sonrasında   Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden İran'ı bir defa daha tehdit edip; ''Eğerki İran savaşmayı istiyor ise bu durum İran'ın resmen sonu olacaktır.'' şeklindeki ifadesine yer vermişti.

İran'ın Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Muhammed Cevad Zarif da Trump'a Twitter  platformu üstünden ''Trump, 'B takımının yapmış olduğu kışkırtmalar sayesinde İskender ile birlikte Cengiz Han ve  de ötekilerin başaramamış olduğunu elde etmeyi ummakta. Bütün bu işgalciler gittiği esnada İran 1.000  seneden beri ayakta. Ekonomik durumdaki terör ile birlikte soykırım iğnelemeleri de İran'ı  hiç bir şekilde bitiremeyecektir.'' şeklindeki bir ifadeyle yanıt vermişti.

Etiketler; #abd #bm #iran

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.