Açıklamalar kafa karıştırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı Pentagon'a tam tamına  738 milyon dolar tutarındaki Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nın (NDAA) hemen sonrasında Pentagon'dan herkesin kafalarını karıştıracak başka bir açıklama gelmiş oldu.

Açıklamalar kafa karıştırdı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı Pentagon'a tam tamına  738 milyon dolar tutarındaki Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nın (NDAA) hemen sonrasında Pentagon'dan herkesin kafalarını karıştıracak başka bir açıklama gelmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı görevinde bulunan Mark Esper, bir basın toplantısı esnasında Türkiye'yle alakalı olarak sorulmuş olan soruya övgülerle karşılık vermiş oldu. Bilinmekte olduğu gibi NDAA'da Türkiye karşıtı bir takım skandal yaptırımlar yer almaktaydı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kongresi'nden geçmiş olan ve Türkiye'ye karşı gerçekleştirilecek yaptırımları ön gördüğü bilinen NDAA, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın imza atmasıyla beraber yürürlüğe girmiş oldu. Bu söz konusu tasarı Türkiye'ye ortak üreticilerinin arasında bulunduğu  F-35 isimli savaş uçaklarının transferini de yasaklamış oluyor. NDAA üzerinden öte yandan Rusya'dan S-400  isimli hava savunma sistemi satın almış olduğundan dolayı da Ankara iline bir yaptırım uygulanmasının gerekli olduğuna da vurgu yapılıyor.

Bütün bu gelişmelerden sonra Pentagon'dan gelmiş olan açıklamalar ise herkesin kafalarını karıştırmaya yetti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı  görevinde bulunan Esper ile birlikte Genelkurmay Başkanı  görevinde bulunan Orgeneral Mark Milley beraber dün gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısı esnasında Türkiye'nin fazlasıyla kabiliyetli bir ordusunun bulunduğunu ve uzun seneler boyunca da müttefik olduğuna vurgu yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.