Afganistan'daki bombalı saldırıda 22 kişi yaşamını yitirdi

Afganistan'ın başkenti olan Kabil'de yer alan Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyükelçiliğine yakın bir bölgede gerçekleştirilen intihar saldırısı esnasında 22 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi.

Afganistan'daki bombalı saldırıda 22 kişi yaşamını yitirdi


Afganistan'ın başkenti olan Kabil'de yer alan Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyükelçiliğine yakın bir bölgede gerçekleştirilen intihar saldırısı esnasında 22 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi. Taliban, Afganistan içerisinde Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Eşref Gani'nin miting içerisine yapmış olduğu bombalı saldırının hemen sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğine yakın bir bölgede gerçekleşen saldırıyı da üstlenmiş bir durumda.

İçişleri Bakanlığının Sözcüsü görevinde bulunan Nasrat Rahimi, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklama içerisinde, saldırıyı gerçekleştirenin, üstünde yer alan bombayı, Kabil'de yer alan Şah Mesut kavşağı üzerindeki Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyükelçiliği'ne yakın bir bölgede yer alan Savunma Bakanlığının bir  tane askeri kampının hemen önünde patlattığını açıkça ifade etti.


Rahimi, söz konusu bu saldırı esnasında 6 tanesi güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 22 kişinin yaşamını kaybetmiş olduğunu, 38 kişinin ise yaralanmış olduğunu ifade etti. Söz konusu bu saldırıyı ise Taliban üstlenmiş bir durumda.

Diğer taraftan sabah erken saatlerde ülkenin Parvan isimli vilayeti içerisinde Afganistan Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Eşref Gani'nin katılım gerçekleştirdiği seçim mitingine yapılan intihar saldırısı esnasında da 24 kişi yaşamını yitirmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.