Amerika çark etmiş bir durumda

Amerika Birleşik Devletleri ordusunun, Barış Pınarı Harekatı esnasında Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan üslerinden çekilmiş olmasının hemen sonrasında terör örgütlerinden biri olan YPG ile PKK'nın işgali altında bulunan bölgeler üzerinde boşaltmış olduğu üslerine dönme çalışmaları devam ediyor.

Amerika çark etmiş bir durumda


Amerika Birleşik Devletleri ordusunun, Barış Pınarı Harekatı esnasında Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan üslerinden çekilmiş olmasının hemen sonrasında terör örgütlerinden biri olan YPG ile PKK'nın işgali altında bulunan bölgeler üzerinde boşaltmış olduğu üslerine dönme çalışmaları devam ediyor. Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan Rakka ilinin batı bölgesindeki üssünü boşaltmış olan Amerika Birleşik Devletleri ordusu, bölgeye dönüş yaparak üs kurma çalışmalarına da başladı.

Amerika Birleşik Devletleri ordusunun sevk etmiş olduğu ve arasında personel taşıyıcı özelliğe sahip zırhlı arabaların yanı sıra mayın temizleme arabaları ve  pikabın yer aldığı konvoy, Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde bulunan Haseke isimli ilden geçiş yaparak Rakka ilinin batı bölgesinde bulunan Cezre üssüne ulaşmış bir durumda. Cezre isimli üsse ulaşan konvoy üzerinde 25 ila 30 Amerika Birleşik Devletleri askeri yer aldığı da görüldü. Daha öncesinde de Amerika Birleşik Devletleri ordusunun Suriye - Türkiye sınır bölgesinde yer alan Aynularab'ın (Kobani) güney bölgesinde bulunan Sırrin beldesi içerisindeki silolar bölgesi üzerinde bulunan eski üslerine tekrardan yerleşmeye başladığı duyurusu yapılmıştı.

Türkiye'nin sınırlarına ortalama olarak 30 kilometrelik uzakta yer alan Sırrin ile birlikte yakınında bulunan Sebit köyü içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin üsleri bulunuyordu. Amerika Birleşik Devletleri, bu söz konusu üsleri Barış Pınarı Harekatı esnasında tamamen boşaltmıştı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.