Amerika'da Donald Trump'ın açıklamasının ardından büyük bir kaos

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump'ın Washington DC'de alınacak ''seçim sonuçlarını kabul etmeyecek olduğunu' ifade etti mitinginin hemen ardından destekçileri barikatları da aşıp Kongre'ye giriş yapmaya çalışmış durumda.

Amerika'da Donald Trump'ın açıklamasının ardından büyük bir kaos


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump'ın Washington DC'de alınacak ''seçim sonuçlarını kabul etmeyecek olduğunu' ifade etti mitinginin hemen ardından destekçileri barikatları da aşıp Kongre'ye giriş yapmaya çalışmış durumda. Polis ekipleriyle çatışmanın yaşanmakta olduğu olaylardan sonra oylama durdurulmuş durumdayken Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Mike Pence de sığınaktan tahliye edilmiş oldu. Öte yandan Washington kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş oldu.

Amerika Birleşik Devletlerinin Kongresi yeni başkanı resmi bir şekilde onaylama amacıyla toplanmış durumdayken, Trump destekçisi olanlar da başkent Washington DC içerisinde 'Çalmayı Durdur' isimli mitingde bir araya gelmiş oldu. Binlerce sayıdaki Donald Trump destekçisinin katılmış olduğu söz konusu bu mitingin hemen sonrasında gösteri yapanlar Kongre binasına da yürümüş oldu. Kongre binasının hemen önünde yer alan ilk polis bariyerlerini geçmeyi başarmış olan gösteri yapan grup, 'Amerika Birleşik Devletleri Donal Trump'ı istiyoruz' şeklindeki sloganın yanı sıra 'Özgürlük' ile birlikte  'Biz kazandık' ve bir de 'Çalmayı bırakın' şeklinde sloganlar atıp atarak, kongre binasına giriş yapmaya çalıştı. Göstericilerden bazıları polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış oldu. Güvenlik mensuplarının bütün gayretlerine karşın gösteri yapanlar ikinci polis barikatını da geçmeyi başarmış oldu. Polis memurları göstericileri dağıtma amacıyla göz yaşartıcı gazla beraber cop kullanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.