Amerika'da F-35 krizi büyümeye devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin seri üretim konusunda çok farklı problemler çıkartmış olan F-35 savaş uçağı programı, ülkenin gündeminden hiç bir şekilde düşmemekte.

Amerika'da F-35 krizi büyümeye devam ediyor


Amerika Birleşik Devletleri'nin seri üretim konusunda çok farklı problemler çıkartmış olan F-35 savaş uçağı programı, ülkenin gündeminden hiç bir şekilde düşmemekte. Amerika Birleşik Devletleri Sayıştayı tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, F-35 modelindeki savaş uçaklarını güncelleyebilmenin maliyetinin 2 milyar dolar tutarında artmış olduğu da ifade edilmiş durumda. Rapor içerisinde öte yandan, F-35 savaş uçaklarının 'Block 4' ismine sahip yazılımla beraber donanım modernizasyonuyla alakalı  programın güncellenmesi planları 'gerçekçi durumda bulunmayan program' şeklinde isimlendirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Sayıştayı aracılığıyla Kongre'ye sunulmuş olan senelik rapor içerisine Pentagon'un F-35 savaş uçaklarını altı ayda bir yenileme yapma projesinin 2 milyar dolar tutarında ilave bir maliyet getirmiş olduğu açıkça ifade edildi. Rapor içerisine Pentagon ile birlikte Lockheed Martin isimli şirketin F-35 modelinde yer alan savaş uçaklarının 'Block 4' ismine sahip yazılım ile birlikte donanım modernizasyonuyla alakalı çalışmalarını güncellenmesi planlarını takip edememekte olduklarını ve 'gerçekçi durumda bulunmayan bu programın' 2 milyar dolar tutarında ilave maliyetin yanı sıra gecikmelere de sebep olduğuna çok fazla dikkat çekilmiş durumda. Söz konusu bu bütçe ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Sayıştayı'nı çok fazla endişelendiriyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.