Amerika'da kırmızı alarm

Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Kongre binasının yakınlarında yer alan evsizler kampında meydana gelen yangın büyük bir paniğe sebep oldu.

Amerika'da kırmızı alarm


Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Kongre binasının yakınlarında yer alan evsizler kampında meydana gelen yangın büyük bir paniğe sebep oldu. Kongre içerisinde ise 'dış güvenlik tehdidi' şeklinde alarm verilip, girişle beraber çıkışlar kapatılmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin polisleri konuya yönelik olarak yapmış olduğu açıklama içerisinde, Joe Biden'ın yemin töreni provasının sırasında tanımlanamamış olan bir güvenlik tehdidinin meydana geldiği ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Kongre muhabirlerinin aktarmış olduklarına bakılırsa, Kongre binasında yer alan kişilere binadan ayrılmamaları amacıyla bir alarm verilmiş oldu.

Hemen sonrasında Kongre Binası yönetiminin yapmış olduğu açıklama içerisinde dış güvenlik tehdidi oluştuğundan dolayı yerleşkede yer alan bütün binalara girişle beraber çıkışların durdurulduğuna yer verildi. Öte yandan, Joe Biden'ın yemin töreniyle ilgili olarak hazırlıkların yapılmakta olduğu alanın ise tehditten dolayı tahliye edilmiş olduğu bilgisi verildi.

Bahsi geçen bu olaya yönelik olarak Washington DC İtfaiyesinin Twitter hesabı üzerinden de açıklama yapılmış oldu. Kongreye çok yakında yer alan bir alan içerisinde yangın çıkmış olduğu ifade edilen açıklamanın üzerinde, söz konusu bu yangının tamamen kontrol altına alınmış olduğu, olay esnasında da yaralanan herhangi bir kişi olmadığı belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri basınına konuşma gerçekleştiren yetkili bazı isimler de yangının Kongre binasıyla ilgili tehdit oluşturmamakta olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.