Amerika'da korkulan olmuş durumda

Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yeni tipteki koronavirüsün (2019nCoV) ilk defa kişiden kişiye bulaşmış olduğu konusunda duyuru yapıldı.

Amerika'da korkulan olmuş durumda


Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yeni tipteki koronavirüsün (2019nCoV) ilk defa kişiden kişiye bulaşmış olduğu konusunda duyuru yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Hastalık Kontrol ile Önleme Merkezleri, Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinden, yaşamını sürdürdüğü Chicago kentine gelmiş olan bir kadının, söz konusu bu virüsü eşine de bulaştırmış olduğu açıklamasında bulundu.

Son ortaya çıkan vakayla beraber Amerika Birleşik Devletleri içerisinde koronavirüs taşımakta olan hastaların sayısı da 6 taneye kadar çıkmış durumdayken yetkili isimler, beş tane hastanın virüsü Çin'e gerçekleştirdiği seyahatten kapmış olduğunu, son hastaya da Çin'den geri dönmüş olan eşinden bulaşmış olduğunu ifade etti. Ortaya çıkmış olan vakayla virüs ilk defa Amerika Birleşik Devletleri'nde kişiden kişiye bulaşmış hale geldi.

Eşine söz konusu bu virüsü bulaştırmış olan kadının 2019 senesinin Aralık ayında Vuhan'a seyahat gerçekleştirdiği ve 13 Ocak tarihi içerisinde de Chicago'ya geri döndüğü ifade edildi. Hastane içerisinde tedavi altına alınmış bulunan 60'lı yaşlara sahip çiftin vaziyetlerinin ise şimdilik iyi bir durumda bulunduğu ifade edildi.

Korona virüsün, gribe benzeyen bir biçimde öksürükle birlikte hapşırıktan dolayı havaya karışmış damlacıklardan yayılmış olduğu düşünülmekte. Söz konusu bu virüse, Illinois haricinde Amerika Birleşik Devletleri'nde şu zamana dek Arizona ile birlikte Güney California ve de  Washington eyaletleri üzerinde rastlanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.