Amerika'dan skandal yaratan bir açıklama

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'la görüşme yaptıktan sadece dakikalar sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı görevinde bulunan Mark Esper, Washington kentinde gazetecilere  özel bir açıklama gerçekleştirdi.

Amerika'dan skandal yaratan bir açıklama


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'la görüşme yaptıktan sadece dakikalar sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı görevinde bulunan Mark Esper, Washington kentinde gazetecilere  özel bir açıklama gerçekleştirdi. Esper Amerika Birleşik Devletleri'ne ait ordunun Suriye içerisinde yer alan planının yanı sıra askeri faaliyetleri konusunda da bilgiler aktarırken, tartışma yaratabilecek bir takım ifadeler kullanmış oldu.

Esper, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye içerisinden kısmi bir şekilde çekilmesi tammalandığı zaman bu ülke içerisinde hala 600 seviyesinde asker bulunduracak olduğu konusunda bir açıklama yaptı. Esper, Amerika Birleşik Devletleri ordusunun, Suriye'nin kuzey bölgesinden çekilmiş olmasının da ''ortalama olarak 1 hafta daha'' alacak olduğunu ifade etmiş durumda.

DW Türkçe tarafından aktarılanlara bakılırsa, Bakan görevinde bulunan Esper, Amerika Birleşik Devletleri'nin PKK terör örgütünün Suriye uzantılarından biri olan PYD'nin meydana getirdiği Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) desteğini devam ettireceğini de sözlerine ilave etti. ''SDG'yle ortaklığımız devam edecek. Onlara hala bir yardım sağlamaktayız'' ifadelerine yer veren Esper, SDG mensuplarının, IŞİD terör örgütünün tekrardan güçlenmesinin engellenmesi konusunda oynayacak olduğu rolü de savunmuş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.