Amerika'nın kaç tane ülkede üssü bulunuyor?

Amerika Birleşik Devletleri'nin son seneler içerisinde Irak ile birlikte Afganistan ve ayrıca Suriye ülkeleri de arasında yer almak üzere pek çok farklı bölge üzerinde kapanmış askeri üstleri bulunmasına karşın hali hazır bir şekilde dünyanın tamamında bazı ufak radar üsler, bazıları da bir şehir büyüklüğüne sahip olmak üzre 800 taneye yakın üssü bulunmakta.

Amerika'nın kaç tane ülkede üssü bulunuyor?


Amerika Birleşik Devletleri'nin son seneler içerisinde Irak ile birlikte Afganistan ve ayrıca Suriye ülkeleri de arasında yer almak üzere pek çok farklı bölge üzerinde kapanmış askeri üstleri bulunmasına karşın hali hazır bir şekilde dünyanın tamamında bazı ufak radar üsler, bazıları da bir şehir büyüklüğüne sahip olmak üzre 800 taneye yakın üssü bulunmakta. Bu söz konusu üstlerin devam ettirilebilmesinin maliyeti de 200 milyar dolar tutarının daha üstünde. Amerika Birleşik Devletleri üslerinin 2018 mali senesi içerisindeki değeri de Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere bakılırsa 749 milyar dolar tutarında.

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait üzler düşman gözetleme noktaları üzerinden tutun da deniz kuvvetleri ile ilgili ikmal noktalarına, eğitim üzlerinden tutun da radar üslerine kadar çok daha değişik Savunma Bakanlığına bağlı bir durumda bütün Amerika Birleşik Devletleri Askeri yapılanmalarını içeriğinde barındırıyor. Bu söz konusu üslerde yer alan askeri personellerin sayısı da 60 ila 70.000 tanesi Orta Doğu bölgesinde bulunmak üzere 180.000 tane seviyesinde. Bu söz konusu rakamlar özellikle de farklı ülkeler üzerinde sabit üssü bulunmakta olan ülkelerin toplam olarak 17 tane ülke olduğu ve toplam olarak 70 taneye yakın ülke bulunmakta olduğu göz önüne alındığı zaman daha fazla önem kazanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.