Amerika'nın S-400 açıklamaları çok dikkat çekti

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında çok büyük bir krize sebep olan Rusya'dan alımı gerçekleştirilen S-400 hava savunma sistemleriyle alakalı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden çok daha yeni bir açıklama gelmiş durumda.

Amerika'nın S-400 açıklamaları çok dikkat çekti


Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında çok büyük bir krize sebep olan Rusya'dan alımı gerçekleştirilen S-400 hava savunma sistemleriyle alakalı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden çok daha yeni bir açıklama gelmiş durumda. Pentagon yetkililerinden biri olan Ellen Lord, Ankara'nın Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısına hiç bir şekilde boyun eğmemekte olduğunu ve alım gerçekleştirdiği Rus S-400 isimli hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyi kabul etmediğini belirtti.

Pentagon'da Satın Alma ile birlikte İdame İşlerinden Sorumlu  durumda bulunan Müsteşar Yardımcılarından Ellen Lord, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı esnasında; ''Halen aynı konumda yer alıyoruz, F-35 ile S-400'lerin uyumsuz bir durumda olduklarını kesin bir biçimde söyledik. Maalesefki Türkiye ise, S-400 hava savunma sistemleriyle alakalı herhangi adımlar atma kararını almış değil, bundan dolayı da biz Türkiye'de devam eden çalışmalarımıza (Türkiye içerisindeki F-35 parça üretimi işlemini Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıma konusundaki çalışmalar) devam etmekteyiz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Lord, bunun kapsamında Türkiye içerisindeki F-35 parça üretimi işleminin çok büyük bir bölümünü gelecek Mart ayına kadar Amerika Birleşik Devletleri'ne taşımayı planlamakta olduklarını da doğrulamış durumda. Pentagon'da yetkili isim öte yandan Türkiye'nin daha öncesinde satın almış olduğu dört tane F-35'in geleceğini Ankara'yla görüşmemiş olduklarını da sözlerine ilave etmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.