Amerika'nın şartı S-400'ler

Amerika Birleşik Devletleri'nin NATO Daimi Temsilcilerinden Büyükelçi Kay Bailey Hutchison, telekonferans aracılığıyla gazetecilerin sormuş olduğu sorulara cevap verdi.

Amerika'nın şartı S-400'ler


Amerika Birleşik Devletleri'nin NATO Daimi Temsilcilerinden Büyükelçi Kay Bailey Hutchison, telekonferans aracılığıyla gazetecilerin sormuş olduğu sorulara cevap verdi. Büyükelçiye İdlib kentinde yer alan çatışmaların çoğalması riskinin bulunduğu, Türkiye'nin ise NATO ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nden destek talep ettiği anımsatıldı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin tam olarak nasıl bir destek verecek olduğu soruldu.

Hutchison, açıklaması içerisinde Türkiye'nin Rusya'dan satın almış olduğu fakat halen aktive edilmemiş olan S-400 füze savunmasıyla alakalı sistemlerin Türkiye'den çıkartılması halinde Amerika Birleşik Devletleri'nin İdlib kentiyle ildili ''destek paketi'' verecek olduğunu ifade etti fakat bunun neleri kapsamış olduğuyla alakalı detay vermiş değil; ''Umuyoruz ki Türkiye'ye yardımcı olabilecek biçimde bütün paketi bir araya getirmeyi başarabiliriz ve tekrar umuyorum ki Türkiye, Suriye'nin yapmış olduğu saldırılarına karşı savaşabilmek amacıyla Türkiye'ye verebilecek olduğumuz bir takım olanaklarımıza engel olmuş Rus asıllı füze savunma sistemini ülke üzerine hiç bir şekilde konuşlandırmaz. İdlib kenti içerisinde sivillerin köşeye sıkışmış olduğu söz konusu bölgenin korunmasını talep ediyoruz. Türk askerler ide bunu yapmaya gayret ediyor. Esad rejimi ise masum durumda bulunan insanları, sivilleri öldürmekte ve bunu Rusya'nın da yardımlarıyla yağmaktalar. Bu şekilde bir şey ise hiç bir şekilde savunulamaz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.