Amerika onaylamadığını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı içerisinde yer alan üst düzeydeki bir tane yetkili, basın mensuplarının yer aldığı bir telekonferans esnasında Kuzey Suriye bölgesinde yer alan gelişmelerin yanı sıra Barış Pınarı Harekatı'na yönelik olarak çok özel açıklamalar yaptı,

Amerika onaylamadığını açıkladı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı içerisinde yer alan üst düzeydeki bir tane yetkili, basın mensuplarının yer aldığı bir telekonferans esnasında Kuzey Suriye bölgesinde yer alan gelişmelerin yanı sıra Barış Pınarı Harekatı'na yönelik olarak çok özel açıklamalar yaptı, Türkiye'nin bu konuyla ilgili bütün kaygılarını anlamakta olduklarını fakat Türkiye'nin Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik başlatmış olduğu operasyonu hiç bir şekilde onaylamamış olduklarını da ifade etti.

Türkiye'nin sınır güvenlikleri konusunda bir takım endişelerinin yer aldığını ve bunun dahilinde ise Ankara'yla çok uzun zamandan beri iletişim içerisinde yer aldıklarını ifade eden yetkili isim, Türkiye'nin bahsi geçen endişelerini net bir şekilde anlamış olduklarını fakat öte taraftan DEAŞ terör örgütüyle mücadele etmenin dahilinde Suriye içerisinde ortağa ihtiyaçlarının bulunduğunu da belirtti.

Açıklamasında; ''DEAŞ terör örgütüyle mücadele konusunda alan içerisinde ortaklara ihtiyacımız bulunuyor. Bu söz konusu ise ortak, PKK'nın Suriye'de yer alan uzantısı olarak öne çıkan YPG'nin ağırlık olarak bulunduğu SDG güçleridir. Elbette ki söz konusu bu durum, 35 seneden beri PKK'nın gerçekleştirmiş olduğu korkunç terör saldırılarından dolayı acı çekmeye devam eden Türkiye açısından bir problem teşkil etmekte. Yani Türkiye tarafının da tamamen haklı bir durumda endişeleri bulunuyor fakat söz konusu bu askeri harekatın gerçekleşmesi, DEAŞ terör örgütüyle mücadele etmeye devam eden ve büyük bir kısmı da o bölgenin insanı olarak görevli SDG mensuplarına çok büyük bir zarar vermekte. Öte yandan bütün bölge üzerinde istikrarsızlığın yanı sıra güvensizlikte oluşturmuş oluyor. Bundan dolayı da Türkiye'nin bahsi geçen bu askeri harekatını hiç bir şekilde onaylamamaktayız.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.