Amerika teröristlerle beraber devriye gezmeyi sürdürüyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusu, Suriye'nin kuzey bölgesiyle birlikte doğu bölgesinde yer alan petrol sahaları üzerinde YPG ve PKK terör örgütüyle devriye faaliyetlerini sürdürüyor.

Amerika teröristlerle beraber devriye gezmeyi sürdürüyor


Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusu, Suriye'nin kuzey bölgesiyle birlikte doğu bölgesinde yer alan petrol sahaları üzerinde YPG ve PKK terör örgütüyle devriye faaliyetlerini sürdürüyor. Suriye içerisinde devriye gezmeye başlayan Amerika Birleşik Devletleri'nin  ordusu, terör örgütlerinden YPG ve PKK mensupları ile objektiflere yakalandı.

Türkiye - Irak - Suriye sınır üçgeninde yer alan Malikiye ilçesinin bölgesinde kalan topraklar üzerinde terör örgütlerinden YPG ile PKK tarafından işletildiği bilgisine ulaşılan çok fazla sayıda petrol kuyusu yer alıyor. Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde yer alan Haseke ilinde bulunan Malikiye içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin  ordusu devriyelerinin yanı sır YPG il PKK'lı teröristler de bir arada objektiflere yakalandı.

Teröristlerin kuyular içerisinde petrol çıkarmayla alakalı işlemi sürerken, devriye gerçekleştiren  Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusuna da YPG ile PKK'lı teröristler eşlik etmekte.

Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin güvenliğini sağlamış oldukları da objektiflere yansıyan bu teröristler, örgütün sözde özel kuvvetleri olarak açıklanan HAT birimlerine bağlı.

Petrol sahası üzerinde son haftalar içerisinde devriyelerinin yanı sıra askeri varlıklarında da artış görülen Amerika Birleşik Devletleri askerleri, bazı zamanlarda bu tesislere girip örgüt sorumlusu olanlarla da görüşmeler gerçekleştiriyor. Öte yandan, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında 17 Ekim tarihi içerisinde varılmış olan mutabakat gereğince, Amerika Birleşik Devletleri ordusunun teröristleri 120 saatlik bir süre zarfı içinde Güvenli Bölge üzerinden çıkartması gerekliydi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.