Amerika'ya ait İHA Husiler tarafından düşürüldü

Yemen'de yer alan  Husiler, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait olan insansız hava aracı (İHA) düşürmüş oldukları konusunda duyuru yaptı.

Amerika'ya ait İHA Husiler tarafından düşürüldü


Yemen'de yer alan  Husiler, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait olan insansız hava aracı (İHA) düşürmüş oldukları konusunda duyuru yaptı.

Husilerin Askeri Sözcülerinden biri olan Seri, Husiler tarafından yönetilen SABA haber ajansı içerisinde bulunan bir açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait  olan MQ9 tipindeki bir tane İHA'nın Yemen'de üretilmiş  ve yakın bir zaman içerisinde kamuoyuna tanıtımı yapılacak bir tane füze ile düşürülmüş olduğunu belirtti.

Seri açıklaması içerisinde ayrıca, Suudi Arabistan öncülüğünde yer alan koalisyon güçlerine de bir çağrıda bulunarak, Yemen'in hava sahasının eski dönemlerde olduğu gibi ihlal edilemeyecek olduğunu, bu söz konusu adımı gerçekleştirmeden önce çok daha fazla düşünmelerinin gerekli olduğunu ifade etti.

''Düşman''lara ait uçakları etkisiz bir duruma getirme kapasitelerinin artmış olduğunu belirten Seri, gelecek günler içerisinde çok daha büyük sürprizlerin yaşanacak olduğu konusunda açıklamalar gerçekleştirdi. Diğer taraftan, görgü tanıklarından alınmış olan bilgilere bakılır ise, koalisyon güçlerinin olduğu açıklanan uçaklar Zemar kentinde yer alan Husilere ait olduğu açıklanan noktalara da 3 tane hava saldırısı gerçekleştirmiş bir durumda.

Husiler veyahut koalisyon güçleri tarafından saldırıyla alakalı olarak bir açıklama gerçekleştirilmedi.

Husiler ise, Eylül 2014 tarihinden bu zamana kadar Yemen'de  yer alan başkent Sana ile birlikte bölgelerden bazılarının denetimini kendi elinde bulundurmakta. Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyon güçleri da Mart 2015 tarihi itibariyle Husilere karşı  bir şekilde Yemen hükümetine destek vermeyi sürdürüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.