Amerika yeniden geri adım attı

Türkiye ile birlikte  Amerika Birleşik Devletleri'nin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de gerçekleştirilmiş olan Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması konusunda yapmış olduğu anlaşmadan hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri asıllı senatörlerin Türkiye'yi hedef almaya devam eden yeni yaptırımla alakalı tasarılarının askıya alınacak olması gündeme gelmiş durumda.

Amerika yeniden geri adım attı


Türkiye ile birlikte  Amerika Birleşik Devletleri'nin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de gerçekleştirilmiş olan Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması konusunda yapmış olduğu anlaşmadan hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri asıllı senatörlerin Türkiye'yi hedef almaya devam eden yeni yaptırımla alakalı tasarılarının askıya alınacak olması gündeme gelmiş durumda. Temsilciler Meclisi içerisinde azınlık lideri görevinde bulunan Cumhuriyetçilerden Kevin McCarthy, Söz konusu bu Kongre'nin Türkiye'ye karşı alacak olduğu yeni yaptırımla alakalı tasarıya ara vererek bu husustaki idareyi Başkan görevinde bulunan Trump ile birlikte yönetimine bırakmasının gerekli olduğunu savundu.

McCarthy ise Trump ile birlikte Dışişleri Bakanı  görevinde bulunan Mike Pompeo'nun Türkiye Cumhuriyeti devletiyle varmış olduğu uzlaşıdan sonra; ''Süreçle alakalı geriye kalan bölümün onların idaresine bırakılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim'' ifadelerine yer verdi.

Perşembe gününde yapılmış olan anlaşmanın hemen sonrasında özel bir basın açıklaması gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkan Yardımcısı  görevinde bulunan Mike Pence, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik ekonomik durumdaki yaptırımlara yönelik; ''120 saatlik bir zaman içerisinde yeni yaptırım gerçekleşmeyecek. Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde kalıcı ateşkes sağlandığı zaman mevcut durumdaki ekonomik yaptırımlar da kaldırılmış olacak'' ifadeleriyle konuşma yapmıştı.

Fakat, Amerika Birleşik Devletleri asıllı senatörler Türkiye'yi hedef alacak çok daha yeni yaptırımlarla alakalı tasarıya ''hız kesmeden'' sürdüreceklerini ifade etmişti..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.