Arakan'da çıkan yangın için Kızılay müdahalede

Bangladeş içerisine yer alan kamp alanlarında meydana gelen yangının ardından Arakanlı Müslümanların bulunmakta olduğu 10.000 taneden çok barınak kullanılamaz bir hale gelmiş oldu.

Arakan'da çıkan yangın için Kızılay müdahalede


Bangladeş içerisine yer alan kamp alanlarında meydana gelen yangının ardından Arakanlı Müslümanların bulunmakta olduğu 10.000 taneden çok barınak kullanılamaz bir hale gelmiş oldu. Yangın esnasında Türkiye’nin yapmış olduğu hastane de  çok büyük bir hasar almaktayken, hastalarla beraber yaralılar da problemsiz bir biçimde tahliye edilmiş oldu. Bölge üzerinde yer alan Kızılay ekipleri yangından etkilenmiş olanlara yardım amacıyla ihtiyaç tespiti çalışmaları da yürütmekte. 

Bangladeş içerisinde Arakanlı Müslümanların bulunmakta olduğu kampta daha halen sebebi tespit edilememekte olan bir yangın meydana geldi. Rüzgarında etkisinden dolayı hızlı bir şekilde yayılmış olan yangın esnasında 10.000 taneden çok barınak kül olmuş durumda. Kampların içerisinde yer alan hizmet merkezlerinin de yanmış olduğu söz konusu bu faciadan 55.000 taneden çok göçmen etkilenmiş durumda. 2.800 taneden çok aileden ortalama 12.000 kişi farklı kamplara yollanmış durumdayken, büyük bir kısmı çocukların oluşturmuş olduğu kayıplar da yer alıyor. Sivil savunmanın yanı sıra itfaiye ile birlikte Bangladeş Kızılayı ekipleri ve  bir de gönüllülerin müdahalede bulunduğu söz konusu yangına Türk Kızılay’ın Bangladeş’te yer alan daimi delegasyonu içerisindeki afet uzmanları da destek vermete. Türk Kızılayının uzmanları yangının hemen sonrasında Arakanlı Müslümanların acil bir durumdaki ihtiyaçlarını karşılama amacıyla hızlı bir şekilde hasar ve de ihtiyaç tespit çalışmalarına başlamış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.