Asyalılara karşı ırkçı söylemlerde büyük artış

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı Çin içerisinde geçmiş olduğumuz 24 saatlik zamanda 105 kişi yaşamını yitirirken, 2.048 tane daha yeni vakanın tespit edildiği açıklandı.

Asyalılara karşı ırkçı söylemlerde büyük artış


Koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı Çin içerisinde geçmiş olduğumuz 24 saatlik zamanda 105 kişi yaşamını yitirirken, 2.048 tane daha yeni vakanın tespit edildiği açıklandı. Ölü sayısındaki artış sürekli olarak artarken, insanların Asya kökenli kişilere karşı söylemiş olduğu ırkçı sözlerin yanı sıra dışlayıcı tavırlar da ürkütücü bir seviyede çoğalıyor. Güzellik blogger'ı ve sosyal medya fenomenlerinden biri olarak tanınan Michelle Phan da kendisini buna benzer saldırıların hedefinde bulanlardan biri.

Koronavirüsün bütün dünya üzerinde yaratmış olduğu korkudan dolayı, özellikle  da Çinlilerin uğramaya başladığı ırkçılık vakaları üzerinde endişe verici bir seviyede artış görülmeyi sürdürüyor. Bu söz konusu ayrımcılığın en son örnekleri ise, İngiltere'de yer alan en prestijli okullar arasındaki Cambridge Üniversitesi içerisinde meydana geldi.

Üniversitenin kampüsü içerisinde Çin asıllı bir tane öğrencinin saçları çekildi, farklı bir tane öğrencinin de üstüne ketçap boca edilerek saldırıda bulunuldu. Farklı bir tane öğrenciye ise; ''Ülkene geriye dön'' ifadeleriyle bağırıp ırkçılık yapmış olan öğrenciler, bir başka Çinliye de virüs taşıyıp taşımamakta olduğunu aşağılayan bir dille sormuş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.