Avrupa Birliği'nden aşı üreticilerine büyük dava!

Avrupa Birliği (AB) Covid-19 aşısını üretmiş olan firmalara imza yapılan teslimat sözleşmelere uymaları konusunda bir talep iletti.

Avrupa Birliği'nden aşı üreticilerine büyük dava!


Avrupa Birliği (AB) Covid-19 aşısını üretmiş olan firmalara imza yapılan teslimat sözleşmelere uymaları konusunda bir talep iletti. Gecikmelerle alakalı tepki göstermiş olan Avrupa Birliği Konseyi'nin Başkanı  olarak görev yapan Charles Michel, ilaç şirketlerinin imzalamış oldukları aşı sözleşmelerini yerine getirebilmelerini sağlama amacıyla ellerinde yer alan tüm yasal araçları kullanma konusunda planlar yaptıklarını söyleyerek uyardı

Aşı üretici olarak öne çıkan BioNTech/Pfizer şirketi ile birlikte AstraZeneca şirketinin üretim konusundaki aksaklıklar sebebiyle Avrupa'ya kısa vade içerisinde planlanmış olandan daha az aşı teslim etmek zorunda kalacaklarını açıklamış olmalarının sonrasında Avrupa Birliği (AB)'nde endişeler artmaya devam ediyor. DW Türkçe içerisinde yer almış olan bir habere bakılırsa, Avrupa Birliği Konseyinin Başkanı olarak görev yapan Charles Michel, ilaç firmalarının Covid-19 aşılarının teslim edilmesine yönelik imzalamış oldukları sözleşmelere uymalarının gerekli olduğunu ifade etmiş durumda.

Pfizer şirketinin gecikme ile alakalı açıklama yapmasının ardından Avrupa Birliği'nin çok sert  bir tavır alıp bu gecikmenin zamanını kısaltmayı başarmış olduğunu ifade eden Michel, söylemlerinde de masaya yumruğumuzu vurduk ifadelerine yer vermiş oldu. Michel diğer taraftan, Avrupa Birliği'nin yetişkin nüfusunun %70'lik kısmını yaza kadar aşılamayla alakalı hedefinin gerçekleşebilmesinin bu şartlarda çok zora girdiğini de ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.