Avrupa Birliği'nden mülteciler konusunda ilk adım

Türkiye'nin mevcut durumdaki sınır kapılarını açmasının hemen sonrasında Edirne ilinden Yunanistan'a geçiş gerçekleştiren sığınmacılarla alakalı sayı 142.175 kişiye kadar ulaştı.

Avrupa Birliği'nden mülteciler konusunda ilk adım


Türkiye'nin mevcut durumdaki sınır kapılarını açmasının hemen sonrasında Edirne ilinden Yunanistan'a geçiş gerçekleştiren sığınmacılarla alakalı sayı 142.175 kişiye kadar ulaştı. Binlerce  sayıdaki insan da sınır bölgesinde Yunanistan'a geçmek amacıyla beklemekte. Bazı zamanlarda insanlık dışı  bir takım müdahalelerin gerçekleştirildiği Yunanistan sınırı üzerindeki dramla alakalı olarak Avrupa Birliği de ilk hamlesini yapmış durumda. Avrupa Birliği söz konusu bu hamlesinde, Türkiye'yle Göçmen Geri Kabul Anlaşması amacıyla ortak bir çalışma heyeti kurmuş durumda.

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarının dahilinde gelmiş olduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği içerisinde NATO'nun Genel Sekreteri görevinde bulunan  Jens Stoltenberg'le bir araya gelmesinin hemen sonrasında gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına katılım sağladı. Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan, basın toplantısının hemen sonrasında Avrupa Birliği Konseyi'nin Başkanı görevinde bulunan  Charles Michel ile birlikte Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı  görevinde bulunan Ursula von der Leyen ile özel görüşmeler yaptı. Söz konusu bu görüşmeye Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu da katılım gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Avrupa Birliği'ndeki toplantının öngörülen zamanda yapılmış olduğu ve verimli geçmiş olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.