Avrupa koronavirüse karşı ulusal karantinaya geçti

Covid-19 virüsünün yeni merkezi olarak nitelendirilen Avrupa'da arka arkaya sokağa çıkma yasakları ilan edilmeye başladı.

Avrupa koronavirüse karşı ulusal karantinaya geçti


Covid-19 virüsünün yeni merkezi olarak nitelendirilen Avrupa'da arka arkaya sokağa çıkma yasakları ilan edilmeye başladı. Yasaklarla ilgili ilk haberin Fransa'dan gelmiş olduğu yaşlı kıta üzerinde, İngiltere ile birlikte Avusturya'nın da ulusal  bir şekilde karantina ilan etmiş olduğu açıklandı.

Fransa'nın hemen sonrasında  Avusturya ile birlikte İngiltere de sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş durumda. Toplamda gerçekleşmiş olan vakaların sayısının 1.011.660 kişiye kadar yükselmiş olduğu İngiltere'de 5 Kasım tarihinden 2 Aralık tarihine kadar dört hafta sürecek ulusal çapta  bir sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak. Toplamda  gerçekleşmiş olan vaka sayısının 104.925'e kadar ulaşmış olduğu Avusturya'da da Kasım ayından itibaren 10 gün zamanla gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda.

Avrupa içerisinde covid-19 salgını kapsamında İspanya ile birlikte Fransa'nın hemen sonrasında İngiltere'de 1.000.000 tane vaka sınırını aşmış oldu. İngiltere Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 21.915  tane yeni vakanın tespit edilmiş olduğu, toplamda gerçekleşmiş olan vaka sayısının 1.011.660'a kadar ulaşmış olduğu ifade edildi. Sağlık Bakanlığı, geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 326 kişinin yaşamını yitirmiş olmasıyla beraber toplamda gerçekleşmiş olan can kaybının 46.555'e kadar yükselmiş olduğunu da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.