Azerbaycan - Ermenistan hattında çatışmalar yeniden başladı! Paşinyan ''49 askerimiz hayatını kaybetti''

Dün akşam saatlerinde Azerbaycan - Ermenistan sınır hattın başlayan çatışmalar sonrasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan son durumu paylaştı, gece saatlerinden itibaren süren çatışmalarda 49 Ermeni askerinin öldüğünü belirtti.

Azerbaycan - Ermenistan hattında çatışmalar yeniden başladı! Paşinyan ''49 askerimiz hayatını kaybetti''

Dün akşan saatlerinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sınır hattında bulunan Daşkesen, Kelbecer ve Laçın  bölgelerde Ermeni askerleri tarafından provakasyonda bulunulduğu ve Ermeni askerler tarafından Azerbaycan sınır hattın bulunan bölgelere mayın döşenmesi sonrasında iki ülke askerleri arasında silahlı çatışmanın başlayacağını duyurdu. 

Akşam saatlerinde sınırın sıfır noktasında başlayan çatışmalar sabaha karşı daha da şiddetlendi, Azerbeycan, Ermenistan'ın Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus cephe hatlarına hedef aldığı karşı saldırı başlatıldı. Öte yandan Ermenistan ordusunun Azerbeycan sınırında bulunan birlikteliklere havan toplarıyla ve uçaklarla hedef aldığı bildirildi. 

İlk açıklama Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan geldi, Paşinyan '' Çıkan çatışmalarda 49 askerimiz hayatını kaybetti, ne yazık ki bu sayının artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a uyarı

Gece saatlerinde çıkan çatışmalar sonrasında ilk kınama Dışişleri Bakanlığından geldi. Bakan Çavuşoğlu ''Kardeşim Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov_Jeyhun ile Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırındaki Ermenistan provokasyonlarını görüştük. Ermenistan provokasyonlarına son vermeli, Azerbaycan ile barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

İran Hükümeti ''Sınır çatışmalarının tırmanmasından endişeliyiz''

Azerbeycan - Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar sonrasında bir açıklamada İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani'den geldi. Kenani iki ülke arasında yaşanan çatışmalarda endişe duyduklarını belirterek, sınır hattında herhangi bir değişikliğin kabul edilemez olduğunu aktardı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.