Balad üssüne roket atıldığı açıklandı

İran - Amerika Birleşik Devletleri geriliminden hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak içerisinde yer alan bir tane askeri üssü daha hedef alınmış durumda.

Balad üssüne roket atıldığı açıklandı


İran - Amerika Birleşik Devletleri geriliminden hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak içerisinde yer alan bir tane askeri üssü daha hedef alınmış durumda. Irak'ta yer alan Selahattin eyaleti içerisindeki Duceyil kasabası üzerinde, Amerikan askerlerinin bulunduğu Balad askeri üssünün yakın bir bölgesine roket atıldığı açıklandı.

Irak polis ekiplerinin tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri asıllı askerlerin yer aldığı Selahaddin kenti içerisindeki Balad askeri üssünün yakınlarına bir roket düşmüş olduğu ifade edildi. Söz konusu açıklama içerisinde gerçekleştirilmiş olan roketli saldırı esnasında kimsenin yara almamış olduğu ifade edildi. Balad üssü Irak'ın başkenti olarak öne çıkan Bağdat'ın yaklaşık olarak 50 kilometre kadar kuzey bölgesinde yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı  görevinde bulunan Mark Esper, İran'ın üç tane bölgesi üzerinden Irak'ta yer alan Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin konuşlu bir durumda bulunduğu iki tane üsse geçtiğimiz gece tam on altı tane füze fırlatılmış olduğunu ifade ederek söz konusu bu füzelerin deponun yanı sıra otopark ile birlikte taksi pistleri ve ayrıca bir tane helikoptere hasar vermiş olduğunu, fakat herhangi bir can kaybının olmadığını ifade etmişti.

 

Etiketler; #abd #ırak #iran

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.