Boris Johnson'dan AB'den ayrılma açıklaması

İngiltere içerisinde gerçekleştirilen erken genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkmayı başaran Başbakan  görevinde bulunan Boris Johnson, 3 seneden daha uzun bir zamandır Brexit üstünden yaşanmakta olan siyasi karmaşaya eleştiride bulundu ve ''Halk Muhafazakar Parti'nin hükümeti için güçlü bir yetki vermiş durumda, Brexit'i kesinlikle gerçekleştirmiş olacağız

Boris Johnson'dan AB'den ayrılma açıklaması


İngiltere içerisinde gerçekleştirilen erken genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkmayı başaran Başbakan  görevinde bulunan Boris Johnson, 3 seneden daha uzun bir zamandır Brexit üstünden yaşanmakta olan siyasi karmaşaya eleştiride bulundu ve ''Halk Muhafazakar Parti'nin hükümeti için güçlü bir yetki vermiş durumda, Brexit'i kesinlikle gerçekleştirmiş olacağız. Bu saçmalık için bir son vermiş olacağım ve 31 Ocak tarihinden itibaren Brexit'i halletmiş olacağız'' ifadelerine yer verdi.

İngiltere'de yaşamını sürdüren halkın sandık üzerinde ''inkar edilmesi zor ve tartışılmaz'' bir karar vermiş olduğunu kesin bir dille savunan Johnson, böylelikle de 2. bir Brexit referandumu konusundaki tehdidi de bertaraf etmiş olduklarını ifade etti.

Halkın, kendi partisi için vermiş olduğu desteği '' çanta içerisinde keklik'' gibi görmeyecek olduklarını da ifade eden Johnson, ''Haydi Brexit'i çözelim ancak öncesinde bir kahvaltı yapalım'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Seçimler esnasında, Başbakan görevinde bulunan Johnson liderliğinde yer alan Muhafazakar Parti, oyların %43 seviyesinden daha çoğunu alarak Avam Kamarası üzerinde büyük bir çoğunluğu sağlamış oldu. Oy seviyesi %32'lerde kalmış olan İşçi Partisi'nin lideri görevinde bulunan  Jeremy Corbyn da daha sonraki gerçekleşecek seçim esnasında partisinin başında bulunmayacağı konusunda bir açıklamada bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.