Brexit yeniden ertelenmiş bir durumda

Avrupa Birliği'nin Konsey Başkanı görevinde bulunan Donald Tusk, Twitter hesabı üzerinen özel bir mesaj paylaşımında bulunarak, 27 tane Avrupa Birliği ülkesinin İngiltere'nin Brexit'i ertelemeyle alakalı isteğini kabul etmiş olduğu konusunda bir duyuruda bulundu.

Brexit yeniden ertelenmiş bir durumda


Avrupa Birliği'nin Konsey Başkanı görevinde bulunan Donald Tusk, Twitter hesabı üzerinen özel bir mesaj paylaşımında bulunarak, 27 tane Avrupa Birliği ülkesinin İngiltere'nin Brexit'i ertelemeyle alakalı isteğini kabul etmiş olduğu konusunda bir duyuruda bulundu. Avrupa Birliği'nde yer alan üyelerin ''tamamen esnek bir erteleme için'' onay vermiş olduğunu ifade eden Tusk; ''Avrupa Birliği, İngiltere'nin Brexit'i  tamamen esnek bir biçimde 31 Ocak 2020 tarihine kadar erteleme konusundaki isteğini kabul etmiş durumda.'' şeklindeki ifadesine yer verdi

Tusk ayrıca söz konusu bu kararın yazılı bir süreç ile birlikte resmiyet kazanacak olduğunu da ifade etti. Buna bakılırsa, İngiltere Avrupa Birliği'yle uzlaşmış olduğu ayrılıkla alakalı anlaşmayı 31 Ocak 2020 tarihinden önce onaylamış olursa, Avrupa Birliği'nden  bu tarihten daha önce de ayrılabiliyor olacak.

İngiltere 2016 senesi içerisinde yapılmış olan referandum kapsamında %48'e karşı %52'lik bir oy ile birlikte Brexit kararı almış idi. 29 Mart tarihi içerisinde gerçekleşmesi konusunda bir gereklilik olan Brexit, Avam Kamarası'nın Brexit ile alakalı anlaşmayı arka arkaya reddetmesinden dolayı da 31 Ekim tarihine kadar ertelenmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.