Çekirge sürüsü Türkiye'nin sınırına dayanmış durumda

Birleşmiş Milletler Gıda ile Tarım Örgütü (FAO), yayımlamış olduğu son durum raporu içerisinde, Afrika Boynuzu bölgesi üzerinde özellikle de Kenya'nın yanı sıra Somali ile birlikte Etiyopya üzerinde durumun  çok daha kritik bir durumda bulunduğuna ve yeni çekirge sürülerinin meydana gelmeye başladığına dikkat çekmiş oldu.

Çekirge sürüsü Türkiye'nin sınırına dayanmış durumda


Birleşmiş Milletler Gıda ile Tarım Örgütü (FAO), yayımlamış olduğu son durum raporu içerisinde, Afrika Boynuzu bölgesi üzerinde özellikle de Kenya'nın yanı sıra Somali ile birlikte Etiyopya üzerinde durumun  çok daha kritik bir durumda bulunduğuna ve yeni çekirge sürülerinin meydana gelmeye başladığına dikkat çekmiş oldu. Bölge üzerinde yer alan durumun ''alarm verici'' seviyelere çıktığı da ifade edilen söz konusu rapor içerisinde, çekirgelerin tekrardan üremeye başlamış olduğu ve bu söz konusu sürülerin gıda güvenliğine hiç bir şekilde benzeri görülmeyen bir tehdit oluşturmakta olduğu ifade edildi.

Söz konusu rapor içerisinde, çekirgelerin etkisini gösterecek olduğu ülkelerin arasında Kenya'nın yanı sıra Somali ile birlikte Sudan,  Etiyopya, Suudi Arabistan, Eritre,  Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri,  İran ve ayrıca Pakistan gösterilmiş durumda. FAO'nun Twitter hesabı üzerinde paylaşılmış olan bir haritanın üzerinde çekirgelerin sınır komşumuz olarak öne çıkan Irak'a kadar gelmiş olduğu da görülmüş durumda.

Bir kilometrekarelik alan içerisinde yer alan 40 milyon ila 80 milyon tane çekirge, yalnızca bir gün içinde 35.000 kişiye yetecek bir gıdayı tüketebilmekte. Çekirge sürüleri bunun yanında her gün 150 kilometrelik bir yol katedebilmekte

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.