Çin bütün dünyayı kandırdı mı?

Koronavirüsle alakalı salgının çıkmış olduğu ülke Çin'le alakalı bir iddia dünyanın gündemine adeta bomba gibi düşmüş oldu.

Çin bütün dünyayı kandırdı mı?


Koronavirüsle alakalı salgının çıkmış olduğu ülke Çin'le alakalı bir iddia dünyanın gündemine adeta bomba gibi düşmüş oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı  olarak görev yapan Matthew Pottinger, 'Koronavirüsle alakalı salgın Wuhan kentinde yer alan bir hayvan pazarından değil Çin hükümetinin bir tane laboratuvarı içerisinden sızdı. Kanıtlar sürekli olarak artıyor' ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün çeşitli incelemeler yapma amacıyla gitmiş olduğu Çin'in Wuhan kentiyle alakalı çok kritik bir açıklama da Amerika Birleşik Devletleri'nden gelmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapmaya devam eden Matthew Pottinger, İngiliz mevkidaşlarının yanı sıra yetkili isimlerle yapmış olduğu görüşmeden sonra koronavirüsle alakalı salgının arkasında Çin'in yer aldığını ifade etti.

Pottinger açıklaması içerisinde, 'Virüsün arka planında Çin hükümetine ait olan ve Wuhan kenti içerisindeki laboratuvarının yer aldığına yönelik kanıtlar gitgide artış gösteriyor. Kayıtlar söz konus ubu salgının Çin'de yer alan hayvan pazarından çıkmış olduğuna yönelik iddiaların da hiç bir şekilde gerçek olmadığını göstermekte' ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2020 senesinin Ocak ayı içerisinde koronavirüs salgınıyla alakalı uyarılar gerçekleştiren ve Çin'i daha öncesinde de suçlamış olan Pottinger'ın yapmış olduğu açıklamalar o dönemlerde tartışma yaratmaya başlamış ve Dünya Sağlık Örgütü  ise söz konusu bu salgının kaynağını keşfedebilmek amacıyla bölgeye gitmiş idi. Daha halen yapılmış olan incelemelere bakılırsa Çin'de koronavirüs bulaşmış olan ilk hasta tespit edilebilmiş değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.