DSÖ çok sert bir şekilde tepki gösterdi

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü görevinde bulunan Ghebreyesus, koronavirüsle mücadele konusunda 'sürü bağışıklığı'yla alakalı stratejinin uygulanması yönünde ortay çıkmış olan görüşlere çok sert bir şekilde tepki göstermiş oldu.

DSÖ çok sert bir şekilde tepki gösterdi


Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü görevinde bulunan Ghebreyesus, koronavirüsle mücadele konusunda 'sürü bağışıklığı'yla alakalı stratejinin uygulanması yönünde ortay çıkmış olan görüşlere çok sert bir şekilde tepki göstermiş oldu. İsveç'in yanı sıra Hollanda ile birlikte İngiltere içerisinde de bir zamanlar uygulanmış olan yöntemin bilimsel ve etik açıdan problemli olduğunu dile getirmiş olan Ghebreyesus açıklamasında, Virüsün serbest bir şekilde dolaşmasına izin vermenin tamamen ahlak dışı olduğuna da vurgu yaptı.

Ghebreyesus'un, Dünya Sağlık Örgütü'nün İsviçre'nin Cenevre kenti içerisinde yer alan merkezinde, video konferans yöntemini kullanarak Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi uzmanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Dünyanın tamamında geçmiş olduğumuz dört günden beri vaka sayıları konusuna her gün yeni bir rekorun kırılmakta olduğuna vurgu yapan Ghebreyesus, pek çok ülke ile birlikte şehirin hastaneye yatışlar konusunda ve yoğun bakım doluluk seviyelerinde artış bulunduğunu bildirdiğine de değindi.

Ghebreyesus öte yandan son günler içerisinde virüsün yayılmasına izin verip, sözde 'sürü bağışıklıklarına ulaşma'' şeklindeki kavramla alakalı bir takım tartışmalar yaşanmakta olduğuna da dikkati çekip, aslına bakılırsa 'sürü bağışıklıkla alakalı olayın' aşılamayla alakalı kullanılmakta olduğu bir terim olduğunu vurgu yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.