Dünya büyük bir tehlike altında

Son zamanlar içerisinde Dünya üzerinde yaşanmaya başlayan olumsuz durumlar küresel ısınmayı da tetikliyor. Buzul bilimci görevliler, hızlı bir şekilde eriyip risk oluşturmaya başlayan buzullar arasında bulunan Antarktika içerisindeki Thwaites buzulunun küresel ısınma sebebiyle hızlıca eridiği açıklamasında bulundu.

Dünya büyük bir tehlike altında


Son zamanlar içerisinde Dünya üzerinde yaşanmaya başlayan olumsuz durumlar küresel ısınmayı da tetikliyor. Buzul bilimci görevliler, hızlı bir şekilde eriyip risk oluşturmaya başlayan buzullar arasında bulunan Antarktika içerisindeki Thwaites buzulunun küresel ısınma sebebiyle hızlıca eridiği açıklamasında bulundu. ''Kıyamet buzulu'' şeklinde isimlendirdikleri bu söz konusu buzulun yüz ölçümü de Britanya adası büyüklüğüne sahip durumda.

Bu zamana dek hiç bir şekilde araştırmanın yapılmamış olduğu söz konusu kıtaya 40 tane Bilim adamında meydana gelen İcefin ekibi girdi. Buzalla alakalı bilimsel çalışmalardan ilkini de İcefin ekibi yapmış oldu. Uluslararası Thwaites Buzul İşbirliği, bu söz konusu buzulun niçin bu denli hızlı değişmiş olduğunu anlamak amacıyla İngiltere'yle Amerika Birleşik Devletleri tarafından ortak desteklenmekte bulunan 50 milyon dolar tutarındaki, 5 senelik bir proje hazırlanmış durumda. Bu söz konusu proje, Antarktika tarih iile alakalı bugüne dek yapılmış bulunan en büyük ve de  en karmaşık bilimsel saha çalışmasını temsil ediyor.

Buzul üzerinde çekilmiş olan söz konusu fotoğraflar, tarihi  bir durumdaki görüntüler niteliğinde. Thwaites Buzulu'nun ön bölümünde yer alan buz duvarına temas etmiş olduğu söz konusu noktaya ulaşmış olan İcefin ekibi, but kütlesinin mevcut durumdaki görüntülerini İcefin adlı denizaltı robotuyla görüntülemeyi başarmış oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.