Dünyanın en zengininden protestolara destek

Afro-Amerikalı olarak ifade edilen George Floyd'un polis memurları tarafından öldürülmesinin hemen sonrasında bütün dünya üzerinde Black Lives Matter (Siyahilerin yaşamları önemli) şeklindeki harekete destek adeta bir çığ gibi büyümüş durumda.

Dünyanın en zengininden protestolara destek


Afro-Amerikalı olarak ifade edilen George Floyd'un polis memurları tarafından öldürülmesinin hemen sonrasında bütün dünya üzerinde Black Lives Matter (Siyahilerin yaşamları önemli) şeklindeki harekete destek adeta bir çığ gibi büyümüş durumda. Dünya üzerinde yer alan en büyük firmalardan biri olan Amazon da bu sloganı kullanıp desteğini göstermiş oldu.

CNBC tarafından yayımlanmış olan habere bakılırsa dünya üzerinde yer alan en zengin insanlardan Amazon şirketinin CEO'su görevindeki Jeff Bezos, Instagram hesabı üzerinden kendisine gelmiş bir tane mail paylaşımında bulundu. İsminin gizlenmiş olduğu görülen mailin sahibi, Bezos'a cevap olarak; ''Black Lives Matter, rahatsız eden ve  çok daha saldırgan bir slogandır. ALL LIVES MATTER (Tüm yaşamlar değerlidir)'' biçiminde bir serzenişte bulunmuş oldu. Black Lives Matter karşıt olanlar, All Lives Matter'ın yanında protestolar esnasında yaşamını yitiren polis memurlarının üniformalarından esinlenip ortaya çıkmış olan Blue Lives Matter (Mavi Yaşamlar Değerlidir) şeklindeki sloganı kullanmakta.

Amazon şirketi, Twitter hesabı üzerinde siyahlara karşı olan tamamen eşitsiz ve acımasız olarak uygulanan tutumun son bulmasının gerekli olduğu konusunda bir mesajını da paylaştı. Diğer taraftan bu hususta mücadele etmeye devam eden sosyal kurumlara 10 milyon dolar tutarında bağış yapılacak olduğu açıklamasında da bulunuldu

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.