Düşen uçak Amerikan ordusuna aitmiş

Amerika Birleşik Devletleri'nin Hava Kuvvetleri Sözcülerinden Albay Sonny Leggett, Twitter hesabı üzerinden olayla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi.

Düşen uçak Amerikan ordusuna aitmiş


Amerika Birleşik Devletleri'nin Hava Kuvvetleri Sözcülerinden Albay Sonny Leggett, Twitter hesabı üzerinden olayla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi.

Leggett, düşmüş olan uçağın, Amerika Birleşik Devletleri ordusunun Afganistan üzerinde gözlem amacıyla kullanmakta olduğu bombardıman uçaklarından E-11A olduğu konusunda teyitte bulunarak, ''Uçağın düşme konusundaki sebebi soruşturulmaktayken, şu an içerisinde uçağın düşman ateşiyle düşmüş olduğuna yönelik herhangi bir emare yer almamaktadır. Taliban'ın, farklı bir uçağın daha düşmüş olduğu konusundaki iddiaları tamamen yanlıştır.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Taliban'ın söz konusu bu uçağın düşürülmesini üstlenmiş olmasıyla alakalı direkt bir yorum yapmamış olan Albay Leggett, zımnen bu söz konusu iddiayı yalanlamış durumda. Gazne Emniyet Müdürü görevinde bulunan Ahmad Halid Vardak, gün içerisinde yapmış olduğu açıklama içerisinde, Gazne'ye Ariana Hava Yollarının bir tane yolcu uçağının düşmüş olduğu konusunda duyuruda bulunmuştu.

Gazne Valisi görevinde bulunan Vahidullah Kilimzey de söz konusu bu uçağın Ariana Hava Yollarına ait değil, yabancı bir ülkeye ait durumda bulunduğunu ve yandığından dolayı da üstündeki yazıların okunamadığını ifade etmişti.

Uçağın düşmüş olduğu söz konusu bu bölgenin Taliban'ın kontrolünde bulunduğu açık bir şekilde ifade edilmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.