Filistinliler öfkeden sokaklara inmiş durumda

Gazze'de yer alan Filistin asıllı direniş grupları, Trump'ın ''Yüzyılın anlaşması'' şeklinde duyurusunu yaptığı barış planını protesto edip, beraber mücadele mesajı vermiş oldu.

Filistinliler öfkeden sokaklara inmiş durumda


Gazze'de yer alan Filistin asıllı direniş grupları, Trump'ın ''Yüzyılın anlaşması'' şeklinde duyurusunu yaptığı barış planını protesto edip, beraber mücadele mesajı vermiş oldu. İsrail asıllı askerlerin, Batı Şeria bölgesinde barış planını protesto etmeye başlayan göstericilere müdahalesi esnasında on tane Filistinli yaralanmış durumda.

Gazze'de yer alan Filistin asıllı direniş grupları, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın barış planını protesto edip, beraber mücadele mesajı vermiş durumda. Gazze'nin çok daha farklı kent ile birlikte mülteci kampları içerisinde bir araya gelmiş bulunan Filistinliler, Trump'ın açıklamış olduğu ve ''Yüzyılın Anlaşması'' şeklinde isimlendirdiği barış planına tepki göstermiş durumda. Halkın çok yoğun bir şekilde katılım göstermiş olduğu gösteriler esnasında İslami Cihad Hareketi yöneticileri arasında bulunan Hıdır Habib'le beraber Fetih ve de Hamas hareketleri içerisinden yetkililer de yer almış durumda.

Habib yapmış olduğu açıklama içerisinde, Filistin halkı aleyhi üzerinde işlenmiş olan suçlarla beraber suistimaller karşısında direnecek olduklarını ve direnişin hakları bulunduğunu açık bir şekilde ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin ''suçlu'' bir durumda bulunduğunu ve kendisini de Filistin halkı ile birlikte haklarına karşı düşman bir şekilde konuma koymuş olduğunu belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.