Fransa'daki ölen sayısı her geçen gün artıyor

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve 40.000 taneden çok kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs salgını (Kovid-19) Avrupa üzerinde hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürüyor.

Fransa'daki ölen sayısı her geçen gün artıyor


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve 40.000 taneden çok kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs salgını (Kovid-19) Avrupa üzerinde hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürüyor. Kovid-19 adlı virüsün en yaygın bulunduğu Avrupa ülkelerinden bir tanesi olarak öne çıkan Fransa üzerinde yaşamını yitirenlerin sayısı geçmiş olduğumuz 24 saatlik süre zarfında 499 kişi daha çoğalarak 3.523 kişiye kadar yükselmiş oldu.

Sağlık Bakanlığının Genel Müdürü görevinde bulunan Jerome Salomon, düzenlemiş olduğu söz konusu bu basın toplantısı esnasında, virüs tespit edilmiş olan kişilerin sayısının geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 7.578 tane artışla 52.128 kişiye kadar yükselmiş olduğunu ifade etti. Salgından dolayı yaşamını yitirmiş olanların sayısının geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 499 kişi daha çoğalarak 3.523'e kadar çıkmış olduğunu belirten Salomon, yoğun bakım içerisinde tedavi görmüş olanların sayısının 5.565'e, iyileşmiş olanların sayısının ise 9.444'e kadar yükselmiş olduğunu ifade etti. 

Salomon ayrıca, yoğun bakım içerisinde tedavi görmüş olanların %60'lık kısmının 60 ila 80 yaş aralığında bulunduğunu ifade etti. Mulhouse ile birlikte Strazburg'un da içerisinde yer aldığı Grand-Est bölgesi üzerinde hastanelerin kapasitesinin aşılmış olduğunu da ifade eden Salomon, 121 Kovid-19 hastalarının Almanya'nın yanı sıra Lüksemburg ile birlikte öteki Avrupa ülkelerine nakledilecek olduğunu da belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.