Fransa'dan helikopter endüstrisine destek

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak görev yapan Florence Parly, Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ile ilgili olarak sekiz tane ilave H225M ile birlikte ikinci prototip VSR700 prototipi satın alabilme amacıyla yeni bir anlaşma imzalamış olduğunu duyurmuş durumda.

Fransa'dan helikopter endüstrisine destek


Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak görev yapan Florence Parly, Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ile ilgili olarak sekiz tane ilave H225M ile birlikte ikinci prototip VSR700 prototipi satın alabilme amacıyla yeni bir anlaşma imzalamış olduğunu duyurmuş durumda. H225M modelleri Fransız Hava ile Uzay Kuvvetleri tarafından işletilmiş olacak. VSR700 adlı model, insansız hava sistemleri de Fransız Donanması'na özel olarak Naval Group şirketiyle beraber işletilmiş olacak. Bu söz konusu sipariş Fransız hükümeti aracılığıyla 2020 senesi içerisinde açıklaması yapılan ulusal havacılık endüstrisini destekleme maksadıyla oluşturulmuş olan teşvik planının çok önemli bir parçası şeklinde öne çıkmakta. Plan üzerinde öte yandan Sécurité Civile modeliyle ilgili olarak 2 tane H145 modeli ile birlikte, Fransız Milli Jandarmasına özel olarak 10 tane H160 Airbus Helicopters siparişi olduğu biliniyor.

Havacılık ile alakalı endüstrinin geri kalmış olanı gibi, helikopter ile alakalı endüstri de Covid-19 virüsünün salgınından fazlasıyla çok etkilenmiş durumda. 2020 senesi, dünya pazarının %50 düşmüş olduğunu göstermekte. Fransız devletinin söz konusu bu desteği, gelecek üç senelik zaman zarfı boyunca Airbus Helicopters şirketi ile birlikte tedarikçilerine tamtamına 960 tane personelin güvence altına alınması konusunda da yardımcı olacak.


 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.