Fransa silah satışını askıya aldı

Barış Pınarı Harekatı ile alakalı yankılar uluslararası gündem üzerinde yerini korumaya devam ederken, Fransa'dan da skandal yaratabilecek nitelikte  bir karar gelmiş oldu.

Fransa silah satışını askıya aldı


Barış Pınarı Harekatı ile alakalı yankılar uluslararası gündem üzerinde yerini korumaya devam ederken, Fransa'dan da skandal yaratabilecek nitelikte  bir karar gelmiş oldu. Türkiye tarafından başlatılmış olan Suriye'nin kuzey kısmında yürütülmeye devam edilen Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye'ye karşı yapılacak bütün silah ihracatının askıya alınmış olduğu ifade edildi.

Fransa'nın Savunma Bakanı görevinde bulunan Florence Parly, keni ülkesinin, Türkiye'nin güney sınır bölgesinde meydana getirilmeye çalışılmakta olan terör koridorunu tamamen ortadan kaldırmak ve söz konusu bu bölgeye barışla birlikte huzur getirebilmek maksadıyla başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı esnasında kullanma konusunda ihtimali bulunan her türden savaş teçhizatının ihracat işlemlerinin durdurulması konusunda bir karar almış olduğunu açıkça ifade etti.

Parly son olarak sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirmiş olduğu özel bir açıklama içerisinde; ''Fransa, Türkiye tarafından başlatılmış olan ve Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde yürütmekte olduğu askeri harekatın durdurulmasını beklemekteyken, bu söz konusu harekat esnasında kullanılma ihtimali bulunan her türden savaş teçhizatlarının Türkiye'ye ihracatının gerçekleştirilmesinin durdurulması konusuna bir karar aldı.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Norveç ile birlikte Almanya,  Hollanda ve Finlandiya da Türkiye'ye karşı gerçekleştireceği silah ihracatlarını askıya alacak olduğu konusunda açıklama yapmış, İspanya da ''Suriye üzerinde yer alan gerilimin tırmanmaya başlaması halinde'' Türkiye içerisinde konuşlu bulunan Patriot hava savunmasıyla ilgili sistemlerini geri çekecek olduğu konusunda bir duyuru yapmıştı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.