Gerilim daha da fazla tırmandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçekleştirmiş olduğu füzeli saldırı sonrasında İran Devrim Muhafızlarının Komutanı olarak tanınan Kasım Süleymani'nin yaşamını yitirmiş olması, dünyanın gündemine adeta bir bomba gibi düşmüş oldu.

Gerilim daha da fazla tırmandı


Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçekleştirmiş olduğu füzeli saldırı sonrasında İran Devrim Muhafızlarının Komutanı olarak tanınan Kasım Süleymani'nin yaşamını yitirmiş olması, dünyanın gündemine adeta bir bomba gibi düşmüş oldu. Dünya üzerinde çok büyük bir yankı uyandırmış olan olaydan sonra İran, kırmızı bayrağını gönderlere çekip savaş durumuna geçmiş oldu. En son  askeri güçler füzelerini tamamen hazır bir duruma getirmiş oldu.

İngiliz haber ajanslarından biri olan Reuters'ın yapmış olduğu habere bakılırsa, Amerika Birleşik Devletleri asıllı üst düzey bir tane yetkili, Irak'ın başkenti olarak bilinen Bağdat kentinde İran Devrim Muhafızlarının Kudüs Gücü Komutanı olarak tanınan General Kasım Süleymani'nin öldürülmüş olmasının hemen sonrasında İran üzerinde ülkenin genelindeki füze güçlerinin alarm haline geçirilmiş olduğunu ifade etti.

Söz konusu bu yetkili, İran'da yer alan güçlerin alarma geçirilmesinin nedeninin savunma maksatlı olup olmadığının kesin bir durumda bulunmadığını ifade ederek şu ifadelere yer verdi: Şu  aslında tamamen açık durumdadır ki, yüksek alarm durumuna geçmiş oldular. Bu söz konusu alarm durumunun savunma maksadıyla çok daha iyi bir şekilde hazırlanmak amacıyla mı yoksa saldırıya hazırlık yapmak amacıyla mo olduğu da şu anda belirsizliğini koruyor.

Süleymani'nin ayrıca, İran'ın komşu ülkeleri içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'ne karşıtı faaliyetler üzerinde kilit rol oynamakta olduğu konululmaktaydı. En son Irak içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait Büyükelçiliğinin işgal edilmiş olmasından Süleymani sorumlu tutulmaya başlanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.