Hafter güçleri füze ile saldırı yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu' içerisinde Libya tezkeresinin oylama yapılmasına sadece dakikalar kalmışken Libya'daki gerilim iyice artmaya başladı.

Hafter güçleri füze ile saldırı yaptı


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu' içerisinde Libya tezkeresinin oylama yapılmasına sadece dakikalar kalmışken Libya'daki gerilim iyice artmaya başladı. Türkiye tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) karşısında bulunduğu açıklaması bulunan General Hafter'in güçleri Trablus içerisinde bomba ile  saldırı gerçekleştirdi. Libya içerisinde yer alan Hafter güçlerinin başkent Trablus'ta bulunan yerleşim bölgelerine gerçekleştirdiği füze saldırısı kapsamında bir tane kadın yaşamını yitirdi.

Libya içerisinde yer alan Hafter'e ait güçler Trablus'ta yer alan Al-Farnaj bölgesi üzerindeki yerleşim yerlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Sağlık personelleri ise, füzelerden bir tanesinin Al-Farnaj bölgesi üzerinde bir tane eve isabet etmiş olması sonrasında bir tane kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıdan dolayı bölge üzerinde yer alan evlerde maddi hasar  gerçekleştiği de açıklandı.

Arap Baharı şeklinde tanımlanmakta olan kitlesel halk hareketlerinin adeta rejim karşıtı bir takım çatışmalara döndüğü ve Muammer Kaddafi'yi koltuğundan etmiş olduğu 2011 senesinden bu zamana kadar siyasi istikrarın hiç bir şekilde sağlanamamış olduğu Kuzey Afrika ülkelerinden Libya üzerinde birden çok yönetim yer alıyor. Libya, 2014 senesinde gerçekleşen seçimlerin sonrasında siyaseten ikiye bölünmüş durumda. Bunlar arasından bir tanesi ülkenin doğu bölgesinde, Mısır'ın sınırlarına yakın Tobruk'ta yer alan Temsilciler Meclisi ve ötekisi de Trablus'ta merkezi bulunan Ulusal Mutabakat Hükümetidir.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.