Hafter yönetimi saldırılarına başladı

Libya içerisinde darbecilerden General Halife Hafter'le Ulusal Mutabakat Hükümetinin Başbakanı görevinde bulunan Fayiz es-Serrac'ın katılımlarıyla beraber Moskova kentinde gerçekleştirilen görüşmelerden sonra Hafter ateşkese imza atabilmek amacıyla zaman istemişti.

Hafter yönetimi saldırılarına başladı


Libya içerisinde darbecilerden General Halife Hafter'le Ulusal Mutabakat Hükümetinin Başbakanı görevinde bulunan Fayiz es-Serrac'ın katılımlarıyla beraber Moskova kentinde gerçekleştirilen görüşmelerden sonra Hafter ateşkese imza atabilmek amacıyla zaman istemişti. Bu  söz konusu hamlenin sonrasında ise Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı durumda bulunan kaynaklar, Hafter darbeci milislerinin saldırıları sürdürmek amacıyla Trablus'un güney bölgesinde toplanmakta olduğunu ifade etmişti. Bütün bu gelişmelerin hemen sonrasında Libya kentinde yer alan Halife Hafter müttefikinden Temsilciler Meclisi Başkanı görevinde bulunan Akile Salih ise; ''ateşkesin bittiğini, savaşın süreceğini'' duyurmuş bir vaziyette.

Libya'da yer alan yerel bir tane televizyona konuşmuş olan Salih, Türkiye ile birlikte Rusya'nın 12 Ocak tarihinde yerel saatle 00:00'ı gösterirken hayata geçmek amacıyla yapmış olduğu ateşkes çağrısına ''Rusya Devlet Başkanı görevinde bulunan Vladimir Putin'e saygılarından'' ötürü olumlu bir şekilde cevap verdiklerini ifade etti. Salih, yapmış olduğu açıklama içerisinde ''ateşkesin kendileri açısından sona ermiş olduğunu ve savaşın süreceğini'' ifade etti.

Trablus kentinde gerçekleşen çatışmalar esnasında başarı elde edememeleriyle alakalı olarakta Salih; ''Türkiye'nin yapmış olduğu müdahale Trablus'un geri alınabilmesi savaşı esnasında sonuç elde etmemizi geciktirmiş durumda.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.