Hain planı ortaya çıkmış bir durumda

Suriye'nin Devlet Başkanı  görevinde bulunan Beşar Esed, Kürtlerin kendi ülkelerinin kuzey bölgesinde Türkiye'ye karşı beraber mücadelede bulunma tekliflerini hiç bir şekilde kabul etmemiş olduklarını ifade etti.

Hain planı ortaya çıkmış bir durumda


Suriye'nin Devlet Başkanı  görevinde bulunan Beşar Esed, Kürtlerin kendi ülkelerinin kuzey bölgesinde Türkiye'ye karşı beraber mücadelede bulunma tekliflerini hiç bir şekilde kabul etmemiş olduklarını ifade etti. Esed ayrıca, ''Suriye üzerinden petrol çalmak ile'' suçlamakta olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin yönetimini ise, Nazi dönemlerindeki rejime benzetmiş durumda.

Rus haber ajanslarından biri olan RIA Novosti'yla birlikte haber kanallarından Rossiya 24 için özel bir konuşma gerçekleştiren Beşar Esed, Suriye'nin Savunma Bakanlığı Mensuplarının, 22 Ekim tarihi içerisinde Rusya'yla Türkiye'nin arasında varılmış olan ''tampon bölge''yle alakalı anlaşmanın sonrasında, terör örgütüne mensup kişileri orduya kabul etme konusunda hazır bulunduğu şeklinde bir açıklama yapmış olduğunu da anımsattı.

BBC İzleme Servisi tarafından yapılan habere bakılırsa, terör örgütlerinin  söz konusu bu teklifi kabul etmemiş olduğunu ifade eden Esed açıklamasında; ''Suriye ordusuna katılmayı hiç bir şekile istememekteler, silahlarını muhafaza edebilme niyetine sahipler'' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Esed öte yandan kendi ülkesinin; ''Kürt  asıllı askeri birliklerini, Türkiye'nin  söz konusu eylemleri sonrasında Kuzey Suriye bölgesinde kaybedilmiş olan  toprakların geri alınabilmesi amacıyla alınacak doğru tutumun, Suriye ordusuna katılım sağlamaları ve Türklere karşı savaşa başlamaları olduğu hususunda ikna etmeye çalışmakta olduğunu'' açıkça belirtti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.