Hong Kong içerisinde ortalık karışmış bir durumda

Göstericiler ile birlikte polis ekipleri  arasında çatışmaların aralıksız olarak sürdüğü Hong Kong içerisinde, sivil  durumdaki bir tane polis memuru arabasıyla birlikte tesadüf eseri göstericilerin aralarından geçti.

Hong Kong içerisinde ortalık karışmış bir durumda


Göstericiler ile birlikte polis ekipleri  arasında çatışmaların aralıksız olarak sürdüğü Hong Kong içerisinde, sivil  durumdaki bir tane polis memuru arabasıyla birlikte tesadüf eseri göstericilerin aralarından geçti. Polis görevlisi, olduğunu fark etmiş olan göstericiler ilk önce kendisini arabanın içinden indirip dövdükten hemen sonrasında molotof kokteyli fırlattı ve ateşe vermiş oldu.

Amatör kameralar tarafından kayıt altına alınan görüntülere bakılırsa; sivil durumda bulunan polis memurunun eylemciler tarafından darp edilmiş olduğu, olayın yaşandığı yerden kaçmaya çalışmakta olan polise molotof kokteyli atılmış olduğu, polisin yanmaya başlayan kıyafetini söndürüp kaçmış olduğu esnada silahını düşürmüş olduğu; bir tane eylemcinin silahı almak üzere olduğu esnada polis memurunun hızlı bir şekilde davranarak silahını almış olduğu görülmekte.

Çin tarafından Hong Kong Özel İdari Bölgesi içerisinde suçlu olanların Çin'e iade edilmesi tasarısının iptali isteğiyle gerçekleştirilmekte olan protestolar bugün de aralıksız olarak sürüyor

Hong Kong içerisinde Sivil İnsan Hakları Cephesi (CHRF) isimli bir gurup tarafından bugün üzenlenecek olduğu tam iki hafta öncesinde ilan edilmiş olan protesto, hafta içinde polis  ekipleri tarafından çok daha yıkıcı kitlesel etkilere sebep olacağı gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı yasaklanmıştı. CHRF, polis ekiplerinin kararını temyiz komisyonuna götürmüş olmasına karşın yasak kararında herhangi bir değişiklik olmamıştı, grup ise bu durumun sonrasında yapmış olduğu açıklama içerisinde, göstericilerden de özür dilemiş idi. Kent içerisinde çok geniş çaplı  bir protesto şeklinde planlanmış olan gösteriden önce  Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun yanı sıra Hong Kong Garnizonu'nda yer alan zırhlı  durumdaki araçlar, kamyonlar ve  de helikopterler ile asker gönderip, senelik rotasyon yapılmış olduğu konusunda bir duyuruda bulunmuştu

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.