Hükümetin neden istifa ettiği ortaya çıktı

Rusya içersinde geçmiş olduğumuz gün hükümetin beklenmeyen bir biçimde istifa etmiş olması ve Devlet Başkanı  görevinde bulunan Vladimir Putin'in açıklamış olduğu anayasa değişiklikleri aslında  bir dönemin sona etmiş olduğuna işaret etmekte

Hükümetin neden istifa ettiği ortaya çıktı


Rusya içersinde geçmiş olduğumuz gün hükümetin beklenmeyen bir biçimde istifa etmiş olması ve Devlet Başkanı  görevinde bulunan Vladimir Putin'in açıklamış olduğu anayasa değişiklikleri aslında  bir dönemin sona etmiş olduğuna işaret etmekte. Rusya'da yer alan uzmanlara bakılırsa,  tam olarak nasıl bir dönemin başlamış olduğu da halen bilinmemekte.

Analistler,  mevcut durumdaki hükümetin istifasının yanı sıra açıklaması yapılan anayasa değişiklikleriyle ilgili önerilerin 2024 senesinde görev zamanı dolacağı açıklanan ve anayasaya bakılırsa bir defa daha seçilemeyecek durumda bulunan Putin'in liderliğini korumasını sağlamış olacak bir sistemin ilk adımlarını meydana getirdiği ifade ediliyor.

BBC kanalının Moskova Muhabiri  görevinde bulunan Steve Rosenberg, istifa ile alakalı kararın sonrasında atmış olduğu Twitter mesajı üzerinde; ''Çok önemli bir yapbozun ilk parçaları net bir şekilde yerine oturmuş gibi gözüküyor. Tamamlandığı zaman da Putin'in halen iktidarda bulunduğunu göstermiş olacak'' ifadelerine yer verdi.

Putin, geçmiş olduğumuz gün Parlamento içerisinde yapmış olduğu senelik konuşması esnasında siyasi sistem üstünde çok önemli etkiler yaratabilecek bir dizi anayasa değişiklik önerisini açıklamıştı.

Bu söz konusu konuşmanın çok kısa bir zaman sonrasında ise Putin'in Rusya'nın liderliğini yürütmekte olduğu son 20 senedir en yakınında yer alan isimlerden bir tanesi Başbakan  görevindeki Dimitri Medvedev, bütün kabine üyeleri ile beraber istifasını sunmuş oldu. Medvedev, bu söz konusu kararı Putin'in istediği reformların önünü açabilmek amacıyla almış olduğu açıklamasında bulundu

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.