İngiltere alarma geçti

İngiltere'nin doğu kıyısında yer alan Essex bölgesi içerisinde, ender görülmekte olan bir bakteriden dolayı 12 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi.

İngiltere alarma geçti


İngiltere'nin doğu kıyısında yer alan Essex bölgesi içerisinde, ender görülmekte olan bir bakteriden dolayı 12 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi.

İngiltere'nin Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa;  ''Invasive Group A streptococcus'' (iGAS) ismine sahip bakterinin ülkenin doğu kıyısında yer alan  Essex bölgesi içerisinde 12 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olduğu ifade edildi. Açıklama içerisinde; hapşırma ile birlikte öpüşme ve de  deri temasıyla bulaşmış olduğu ifade edilen bu  bakterinin, insanların boğazları ile birlikte derisi üzerinde herhangi bir semptoma sebep olmadan  uzun bir zaman boyunca yaşamakta olduğu ifade edildi.

Bakterinin ise kaslar ile birlikte kana ya da akciğere ulaşmış olması durumunda ölümcül  bir durumda olduğu  ifade edilen bu açıklama içerisinde, birincisi şubat ayı içerisinde görülmüş olan bu bakteri vakasının mart ayı içerisinde  salgına dönmüş olduğu ve bu zamana kadar da 32 kişi içerisinde teşhis edilmiş olduğu belirtildi.

Açıklama içerisinde, bakteriden etkilenmiş olanların büyük bir kısmını kronik yaralarıyla alakalı  tedavi görmekte bulunan yaşlıların meydana getirdiği, fakat bakterinin bulaşmayla alakalı riskinin çok düşük  olduğu da ifade edildi. Açıklama içerisinde, antibiyotikle ilgili tedaviye erken başlanması halinde bakterinin çok daha etkili bir şekilde engellenmesinin mümkün olabildiğine de vurgu yapıldı.

Başkent  olan Londra'nın kuzey doğusunda yer alan Essex bölgesinde ise tedbir maksadıyla yüzlerce  kişiden örnekler alınmakta olduğu ve hızlı bir şekilde antibiyotik tedavisine başlanmış olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.