İngiltere barış harekatıyla alakalı açıklama yaptı

Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi, Suriye'nin kuzey doğu bölgesinde yer alan gelişmeler ile birlikte Türkiye tarafından başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı'nı detaylı bir şekilde görüşebilmek amacıyla kapalı oturumda bir toplantı gerçekleştirdi.

İngiltere barış harekatıyla alakalı açıklama yaptı


Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi, Suriye'nin kuzey doğu bölgesinde yer alan gelişmeler ile birlikte Türkiye tarafından başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı'nı detaylı bir şekilde görüşebilmek amacıyla kapalı oturumda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan hemen önce gazetecilere özel açıklamalar yapmış olan İngiltere'nin Birleşmiş Milletler  içerisinde yer alan Daimi Temsilcilerinden Karen Pierce, İngiltere'nin Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Dominic Raab'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu'yla özel bir şekilde görüşme yaparak, söz konusu bu operasyonla ilgili ''ciddi durumda bulunan endişelerini'' ilettiğini ifade etti.

Pierce öte yandan, itidal ile ilgili bir çağrıda bulunmakta olduklarını ve insani vaziyetin daha da kötüye gitme konusunda bir risk meydana geldiğini ifade ederek, söz konusu bu operasyonun DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi etkileyebilecek olduğunu da belirtti. Uluslararası bir durumdaki insani hukuka  çok net bir şekilde saygı gösterilmesinin gerekli olduğunu ve Türk yetkililer ile sürekli olarak iletişimde olduklarını ifade eden Pierce açıklaması içerisinde; ''Türkiye Cumhuriyeti, bu konuyla ilgili olarak bir güvence vermiş durumda.'' ifadelerine yer verdi. Pierce öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Türk halkının Suriye asıllı mültecilere karşı bir şekilde  ''olağanüstü cömertlik'' göstermiş olduğunu da ifade ederek, Türkiye'nin NATO içerisinde çok önemli bir ortak olarak yer aldığının da altını çizmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.