İngiltere de geri çekileceğini açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri uzun bir zamandır hazırlanmakta olduğu Suriye'nin doğu bölgesine gerçekleştirilecek operasyonla ilgili olarak ''ateş'' emri verilmesini bekliyor.

İngiltere de geri çekileceğini açıkladı


Türk Silahlı Kuvvetleri uzun bir zamandır hazırlanmakta olduğu Suriye'nin doğu bölgesine gerçekleştirilecek operasyonla ilgili olarak ''ateş'' emri verilmesini bekliyor. Bölge içerisinde çok sıcak dakikalar yaşamaya başlanmışken Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Suriye ülkesinin sınır bölgesine yakın bölgelerden  hızlı bir şekilde çekilmeye başlamış durumda. Çekilmeden hemen sonra endişeye düşmüş olan terör örgütlerinden YPG ise bölge içerisinde yalnız kaldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararından hemen sonra İngiltere de bölge üzerinden çekilmek amacıyla hızlı bir şekilde harekete geçmeye başladı. İngiliz basını tarafından duyurulmuş olan haber içerisinde İngiliz Özel Kuvvetleri'nin bölge üzerinden çekilecek olduğu iade edildi.

The Times tarafından duyurulmuş olan haber içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri kuvvetlerinin bölge üzerinden çekilmesi durumunda, aktif bir görev amacıyla orada yer alan yüzlerce sayıdaki İngiliz Özel Kuvvetleri'nin de söz konusu bu bölgeyi terk etmeye başlayacak oldukları ifade edildi.

Suriye'den çekilme konusundaki kararı savunmakta olan Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump, ''Bundan böyle bu sonu bulunmayan saçma savaşlardan çıkış yapmamızın zamanı gelmiş bir durumda. Türkiye ile birlikte  Suriye, Avrupa,  Irak, İran, Rusya ve de  Kürtler şimdi bu iş için bir çözüm bulmalılar'' ifadelerine yer verdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusu, Türkiye - Suriye sınırı üzerinde yer almakta lan Tel Abyad ile birlikte Rasulayn'da yer alan 2 tane gözlem noktasında bulunan askerlerinin tahliye edilmiş olduğu konusunda duyuru yaptı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.