İngiltere içerisinde alarm 

İngiltere'nin doğu kıyısında yer alan Kingsdown'daki bir  tane plajda bu sabah  bulunmuş olan İran uyruğuna sahip 6 tane sığınmacının ülkeye bot ile ulaşmakta olduğu ifade edildi.

İngiltere içerisinde alarm 


İngiltere'nin doğu kıyısında yer alan Kingsdown'daki bir  tane plajda bu sabah  bulunmuş olan İran uyruğuna sahip 6 tane sığınmacının ülkeye bot ile ulaşmakta olduğu ifade edildi. İran asıllı  sığınmacılarla beraber kasım ayından bu zamana kadar Manş Denizi'ni geçip İngiltere'ye  ulaşma konusunda mücadele eden sığınmacıların sayısı 220 kişiye ulaştı.

Gelişmeler üstüne Noel tatilini yarıda kesip işbaşı yapma kararı alan İçişleri  Bakanı görevinde bulunan Javid'in konuyla alakalı Fransız mevkidaşlarından Christophe Castaner ile  telefonda görüşmekte olduğu da açıklandı.
Javid, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmış olduğu mesajda bile Castaner'e  teşekkür edip, İngiltere ve de Fransa'nın yasa dışı gerçekleştirilen göçe karşı beraber hareket  edecek olduğunu ifade etti.

İngiltere'ye ulaşmış olan sığınmacıların büyük bir kısmını İran ve de Suriye  vatandaşlarının oluşturmakta olduğu belirtiliyor. İngiliz basını içerisinde yer almış olan haberlerde, Fransa içinde insan kaçakçılarının  İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılma kararı almasının (Brexit) hemen sonrasında sınır  kontrollerinin sıkılaşacak olduğunu iddia ederek sığınmacıları Manş Denizi'ni geçme konusunda  ikna etmeye çalışmakta oldukları iddia edildi.

Cuma gününde ülkenin doğu bölgesinde yer alan liman kentlerinden Dover açıkları içerisinde 12 tane  sığınmacı yakalanmış idi.

İngiltere 2015 senesi içerisinde Avrupa'da yaşanmış olan büyük sığınmacı krizi esnasında  ülkeye ulaşacak sığınmacıları kabul etmeme, buna rağmen ise Suriye'ye komşu  ülkelerde yer alan kamplardan sığınmacı seçimi yaparak almaya karar vermiş idi.

İngiltere'nin ise bunun dahilinde 2020 senesine kadar kabul edecek olduğu açıklanmış olan toplamdaki 23.000 tane sığınmacıdan şu zamana kadar yalnızca 11.000 tanesi da ülkeye ulaşmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.