İngiltere içerisinde sağlık sistemi alarm vermeye başladı

İngiltere içerisinde mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün ardından sağlık sistemi de alarm vermeye başladı.

İngiltere içerisinde sağlık sistemi alarm vermeye başladı


İngiltere içerisinde mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün ardından sağlık sistemi de alarm vermeye başladı. Başbakan görevinde bulunan Boris Johnson, sağlıkla alakalı sistemin fazlasıyla zor bir halde olduğunu açık bir şekilde ifade ederken, yoğun bakımla alakalı ünitelerin çok büyük  bir risk altında olduğunu açıkça ifade etti.

İngiltere'nin Başbakanı olarak görev yapan Boris Johnson, parlamento komitesi esnasında yapmış olduğu özel bir açıklama esnasında, Ulusal Sağlık Hizmetlerinin (NHS) 'fazlasıyla zor bir halde' olduğunu açık bir şekilde belirtti. Görevli durumda bulunan personelin üstlerinde 'çok büyük' bir baskı hissettmekte olduğuna da vurgu yapan Johnson Yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin açılmasıyla ilgili  olarak ön görüde bulunamayacağın ve ayrıca çok büyük bir baskı bulunduğuna açık bir şekilde değimdi.  NHS üstünde yer alan baskıyı azaltmanın gerekli olduğunu ifade ederken bunu yapabilmenin tek bir yolunun ise mevcut bir durumdaki karantinayı sürdürmek olduğunu söyledi.

İngiltere içerisinde Covid-19 virüsünün çok daha hızlı bir şekilde yayılma gösteren bir çeşidinin ortaya çıkmasının hemen sonrasında vakaların yanı sıra can kayıpları konusunda da fazlasıyla ciddi artışlar görülmeye başlanmış durumdaydı. Bunun hemen sonrasında ise ülke, 5 Ocak tarihi itibariyle tekrardan karantina altına girmiş, Başbakan  görevinde bulunan Johnson ise halktan 'sokağa hiç bir şekilde çıkmamalarını' talep etmişti.. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.