İran başka bir gemiye daha el koymuş durumda

İran Devrim Muhafızları'nın yönetiminde bulunan Sepah Deniz Özel Kuvvetleri, Basra Körfezi içerisinde yabancı bir  tane daha tankere el koymuş durumda.

İran başka bir gemiye daha el koymuş durumda


İran Devrim Muhafızları'nın yönetiminde bulunan Sepah Deniz Özel Kuvvetleri, Basra Körfezi içerisinde yabancı bir  tane daha tankere el koymuş durumda. El koyulduğu açıklanan bu geminin 700.000 litre kaçak bir şekilde yakıt taşımakta olduğu ifade edildi.

Irna içerisinde bulunan habere bakılırsa, el koyulmuş olan bu gemi Buşehr limanına götürülmüş durumdayken; el koyulduğu açıklanan 700.000 litrelik yakıtın da İran Ulusal Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi'ne (NIOPDC) yollanmış olduğu ifade edildi.

İngiltere tarafından İran gemisine el koymasının hemen sonrasında başlamış olan tanker krizi sürüyor. İngiltere'nin yapmış olduğu bu hamleden hemen sonra harekete geçmiş olan Tahran yönetimi, son zamanlar içerisinde Körfez bölgesinde seyir halindeki pek çok gemiye de el koymuştu.

Bugün ise bu gemilere yeni bir tane daha ilave edildi. İran içerisinde yayın gerçekleştiren yarı resmi haber ajanslarından Fars'a konuşma gerçekleştiren İran Devrim Muhafızlarının Donanma Komutanı  görevinde bulunan Ramzan Zirahi, Basra Körfezi üzerinde, yabancı asıllı bir  tane gemiye daha el koymuş oldukları konusunda açıklama yaptı.

Toplam da 7 tane mürettebatın yer aldığı bu tankerin, 700.000 litre  ağırlığında bir yakıt taşımakta oluğu ifade edildi. Fars isimli haber ajansı, mürettebatın hepsinin tutuklanmış olduğu duyurusunu gerçekleştirdi.

Zirahi ayrıca, söz konusu tankerin '' Arap devletlerinden bazılarına'' petrol kaçırmakta olduğunu ileri sürdü.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.