İran'da koronavirüs'ten ölümler arttı

İran'ın Sağlık Bakanlığı, ülke içerisinde koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla alakalı sayının 18'e yükselmiş olduğunu, iki kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İran'da koronavirüs'ten ölümler arttı


İran'ın Sağlık Bakanlığı, ülke içerisinde koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla alakalı sayının 18'e yükselmiş olduğunu, iki kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. İran'da gerçekleşen ölenlerin sayısı da 4'e kadar yükselmiş oldu.

İran'ın Sağlık Bakanlığında Halkla İlişkiler Sorumlusu görevinde bulunan Kiyanuş Cihanpur, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde, Kum'da 7 kişi, Tahran'da 4 kişi ve de Gilan'da 2 kişi olmak üzre ülkenin tamamında 13 kişinin üzerinde daha Kovid-19 tespit edilmiş olduğunu belirtti.

Cihanpur, öte yandan, koronavirüsün bulaşmış olduğu iki kişinin daha yaşamını kaybetmiş olduğunu belirtti. İran'da yer alan Kum kenti içerisinde çarşamba gününde solunum yetmezliği konusundaki şikayetle gözetim altında tutulmuş olan ve yeni tip koronavirüsle alakalı test sonuçları pozitif çıkmış olan iki kişinin yaşamını kaybettiğini açıklanmıştı.

Kum Tıp Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Muhammed Rıza Kadir ise İran medyasına yapmış olduğu açıklama içerisinde, geçtiğimiz dört günlük zaman diliminde solunum yetmezliği konusundaki şikayetlerde artış olduğunu ifade etti. Virüs hastalıkları ile mücadele amacıyla Kum'da bir hastanenin tahsis edilmiş olduğunu ifade eden Kadir, ihtiyaç bulunması halinde 2. bir hastaneyi de hizmete sokacak olduklarını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.