İran'daki can kaybı artıyor

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve bu zamana dek 2.800 kişinin üstünde ölüme neden olan koronavirüs komşumuz İran üzerinde de can almayı sürdürüyor.

İran'daki can kaybı artıyor


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve bu zamana dek 2.800 kişinin üstünde ölüme neden olan koronavirüs komşumuz İran üzerinde de can almayı sürdürüyor. İran içerisinde koronavirüs salgınından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı 26'ya kadar yükselmiş durumdayken, virüs taşımakta olduğu tespit edilmiş olan kişi sayısı 245 şeklinde açıklanmış durumda.

Çin üzerinden büyün dünyaya yayılmaya başlayan virüs komşumuz İran üzerinde ilk önce 19 Şubat tarihinde görüldü. Ölümcül bir durumdaki virüs 9 günlük zaman zarfında İran'da 26 tane can kaybına neden olurken, bu söz konusu ölümlerin 7 tanesi de bugün yaşanmış oldu. Bu söz konusu rakam İran'da virüsün yayılmaya başladığı gün itibariyle bir günde meydana gelen en yüksek can kaybı olarak öne çıktı.

Türkiye'nin sınır komşuları arasında yer alan İran ile birlikte Irak ve de Yunanistan'ın hemen sonrasında Gürcistan üzerinde de ilk koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda. Gürcista'oınn İşgal Edilmiş Bölgeler üzerinden Mülteciler ile birlikte Çalışma, Sağlık ve de Sosyal İşler Bakanı görevinde bulunan Ekaterine Tikaradze, ülkesi üzerinde ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının dün tespit edilmiş olduğunu ifade etti.

Çin'de yer alan Hubey eyaletindeki Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan yeni tip koronavirüsün dünyanın tamamına hızlı bir şekilde yayılmıştı. Koronavirüs Çin'in hemen ardından Avrupa da  dahil pek çok ülke üzerinde görüldü. Bulaşmış olduğu kişi sayısı  ise 82.000 kişiyi geçti, 2.803 kişi de yaşamını kaybetti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.